Najnovije vesti

KAKO ĆEMO PREŽIVETI SLEDEĆU NEDELJU: Ovakva vremenska prognoza meteorologa SE NE PAMTI!
Foto: Kurir

prognoza

KAKO ĆEMO PREŽIVETI SLEDEĆU NEDELJU: Ovakva vremenska prognoza meteorologa SE NE PAMTI!

Društvo

Ne pamti se da je najava vremena u novijoj istoriji Srbije bila konfuznija i čudnija od ove za narednu nedelju.

 

Da odmah rešimo sve dileme: biće i kiše, i grmljavine, i oblaka, i ogromnih vrućina, i jezivog sunca koje prži, i sparine... Drugim rečima, biće svega i bolje bi nam bilo da se na vreme pripemimo.

 

Prema najavi najtačnijeg norveškog meteo sajta yr.no, narednih sedam dana će izgledati ovako: ponedeljak, utorak i sreda nam donose pakao, sa visokim dnevnim temperaturama i mahom sunčanim vremenom - tu i tamo će da se provuče po neki oblačak, ali nema izgleda za kišu ili, znate, dašak vetra i malo vazduha za život.

 

foto: Fonet/Zoran Mrđa

Nakon toga stiže četvrtak i donosi preokret, ali ne prijatan. Vreme će tokom čitavog dana biti oblačno, ali će ujedno i temperature biti više nego prethodnih dana, što u prevodu znači jeziva sparina.

 

A onda, kako se bude bližio vikend, tako će vreme da se pogoršava. U petak i subotu je najavljeno oblačno vreme sa kišom i mogućom i grmljavinom tokom čitavog dana, tako da ništa od kupanja na Adi. Temperature će, doduše, biti nešto niže, pa će konačno moći da se diše, što je dobra vest. Ali, ono najbolje stiže na kraju.

 

Jer, u nedelju će i temperatura biti nešto niža, a ni sunce neće da prži baš tokom celog dana, tako da, ako planirate neki izlet - planirajte ga za nedelju, jedini normalan dan u idućoj sedmici.

 

(Kurir.rs/Espreso.rs)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...