Najnovije vesti

SESTRA DABOVIĆ POTRESNO U JUTARNJEM PROGRAMU: Poznati sportista pokušao je da me siluje! Svi znaju ko je on! (VIDEO)
Foto: Printscreen/TV Prva

Šokantna ispovest o brutalnom nasilju

SESTRA DABOVIĆ POTRESNO U JUTARNJEM PROGRAMU: Poznati sportista pokušao je da me siluje! Svi znaju ko je on! (VIDEO)

Društvo

Jelica Dabović, bivša košarkašica "Partizana", gostovala je jutros u Jutarnjem programu koji vode Jovana Joksimović i Srđan Predojević kako bi promovisala svoju knjigu "Tajna jednog osmeha".

 

 

U pitanju je autobiografska priča o pretpljenom nasilju koji je Jelica, kako tvrdi pretpela, od svog oca Milana. Kako je navela, pored nje nasilje su pored nje trpele i njene sestre, uspešne košarkašice Ana i Milica, kao i njihov brat. Međutim, poražavajuća činjenica da je članovi porodice nisu podržali u tome da otvoreno govori o nasilju, samim tim nisu prisustvovali ni promociji, a otac je prekinuo svaki kontakt s njom.

 

EKSKLUZIVNO ZA KURIR POTRESNA ISPOVEST SESTRE DABOVIĆ: Otac nam je lupao glavu o zid, krvi je bilo na sve strane! Terao nas je da treniramo posle brutalnih batina

 

- Svi smo živeli 24 sata u strahu, a moja majka kao da je razvila neku svoju sposobnost, pa je uvek govorila, "Popraviće se on, bolji je u odnosu na onokakav je nekada bio, ali niko od nas nikada nije video to poboljšanje mog oca - rekla je Jelica i dodala da je bilo i situacija da joj otac, čak, preti smrću ukoliko se utakmica ne završi onako kako je on zamišljao.

 

foto: Printscreen/TV Prva

 

Jelica je dodala da je uprkos svemu oprostila svojim roditeljima, ali smatra da je njena porodica daleko od toga da ponovo bude skladna.

 

ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE JELICE DABOVIĆ: Namera da pomogne deci koja se suočavaju sa roditeljima-zlostavljačima! (KURIR TV)

 

- Oprostila sam i ocu i majci, ali nismo u kontaktu. Otac me nikada nije zvao, majka takođe me nije pozvala. Zvala me je Ana i rekla mi je da joj je teško i ja je potpuno razumem - rekla je Jelica.

 

foto: Printscreen/TV Prva

 

Jelica Dabović kao glavni razlog toga što je napisala knjigu jeste da se podigne svest o nasilju u porodici i šokirana je činjenicom da je sve više žena ubijeno nakon što su trpele nasilje.  Pored svega, Jelica je dodala i da je pretrpela pokušaj silovanja, ali nije želela da otkrije o kome se radi, s obzirom da je muškarac koju ju je seksualno zlostavljao i te kako poznat široj javnosti.

 

- Ne želim da pričam o tome. Toga ima u mojoj knjizi, ali ne želim nikoga da imenujem, niti da dajem toj važnosti, već želim da dam važnosti potpuno drugim stvarima, a to je da niko ne priča o pokušaju silovanja ili silovanja. Niko od javnih ličnosti nije stao pred javnost i rekao, "Da, ja sam pretrpeo-la silovanje ili pokušaj silovanja - rekla je Jelica.

 

 

Jovana i Srđan su insistirali da otkrije identitet osobe koja je pokušala da je siluje, a kako je sve vreme odbijala, zamolili su je da barem kaže da li je osoba koja ju je zlostavljala poznata ličnost.

 

- Ta osoba jeste u javnom životu, odavno. Od njegove mladosti je u sportu, ali problem je u tome što niko to ne iznosi - otkrila je ona, a Jovana je dodala da upravo to ne iznosi ni ona, a Dabovićeva joj je odgovorila:

 

foto: Printscreen/TV Prva

 

- Ne vidim svrhu u tome da ga imenujem, ali svako ko pročita knjigu znaće o kome se radi, on će znati, njegova porodica - rekla je Jelica i šokirala javnost.

 

ODGOVOR MILANA DABOVIĆA, OCA KOŠARKAŠICA, NA OPTUŽBE ZA NASILJE: Nikada nisam udario decu, moja ćerka lažima želi da zaradi

 

Kako je Dabovićevoj vremenom bilo izuzetno teško da govori o svemu što joj se desilo, voditelji su joj se zahvalili i pozdravili sa njom.

 

(Kurir.rs/Puls online/Foto: Printscreen/TV Prva)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...