ROĐAČKO ZAPOŠLJAVANJE I NEZAKONIT DOKTORAT: Smenjen rektor Kragujevačkog univerziteta Nebojšа Arsenijević
Foto: Printscreen

oDLUKA ministra prosvete

ROĐAČKO ZAPOŠLJAVANJE I NEZAKONIT DOKTORAT: Smenjen rektor Kragujevačkog univerziteta Nebojšа Arsenijević

Društvo -

Rektor "sredio" sinu da doktorira i pre nego što je završio osnovne studije i zaposlio ga na Fakultetu medicinskih nauka

BEOGRAD - Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević je na osnovu preporuke inspekcije Ministarstva smenio je sa dužnosti rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojšu Arsenijevića.

U rešenju o smenjivanju je u sedam tačaka taksativno napisano koji su zakonski razlozi za ovakvu odluku.

Glavni razlozi su nezakonit doktorat rektorovog sina Aleksandra Arsenijevića, jer je upisao doktorske studije, a nije položio sve ispite niti završio fakultet, zatim se kao razlog navodi i rešenje Agencije za borbu protiv korupcije o smenjivanju Arsenijevića.

Kao razlog se navodi i to što organi Univerziteta i Medicinskog fakulteta nisu postupali po preporukama ministarstva i Agencije za borbu protiv korupcije.

Mediji su ranije pisali o Arsenijeviću kome je "pripisano bahato ponašanje, mahinacije, rođačko zapošljavanje", da je "sredio" sinu da doktorira i pre nego što je završio osnovne studije i zaposlio ga na Fakultetu medicinskih nauka, a Agencija za borbu protiv korupcije predložila je njegovo smenjivanje.

Ministar prosvete je u februaru izjavio da bi rektor kragujevačkog univerziteta mogao da bude smenjen tek u maju, jer je procedura za smenu koju pokreće ministarstvo veoma spora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track