JELICA, SESTRA KOŠARKAŠICA DABOVIĆ, OTKRILA JOŠ ŠOKANTNIH DETALJA IZ ŽIVOTA SVOJE PORODICE: Moj brat je sada u zatvoru zbog Miličinog dečka (VIDEO)
Foto: TV Happy printscreen

Objasnila zašto se odlučila na ovakav korak

JELICA, SESTRA KOŠARKAŠICA DABOVIĆ, OTKRILA JOŠ ŠOKANTNIH DETALJA IZ ŽIVOTA SVOJE PORODICE: Moj brat je sada u zatvoru zbog Miličinog dečka (VIDEO)

Društvo -

BEOGRAD - Odluka da napišem knjigu dugo je sazrevala u meni, već oko 12-13. godine počela sam da pišem svoje priče a onda sam počela i da zapisujem sve to što se dešavalo i sa čime smo se najviše suočavale Milica i ja, rekla je Jelica Dabović, autorka "Tajne jednog osmeha" i sestra proslavljenih košarkašica Milice i Ane, koja je napisala knjigu o nasilju koje je preživela u vlastitoj porodici.

foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, Kurir je prvi ekskluzivno objavio Jeličinu strašnu ispovest u kojoj je otkrila kako ih je otac - nju i njene sestre Milicu i Anu brutalno tukao do krvi i udarao im glavu o zid.

Gostujući u jutarnjem programu TV Hepi, ona je u knjizi otkrila da je otac zverski tukao i to ne samo nju već i njenu majku i sestre, ali manje jer su bile znatno mlađe, a onda je ispričala i zašto se i kako odlučila na to da napiše i izda knjigu, koja otkriva užasne i neprijatne detalje iz njenog detinjstva i života njene porodice.

Jelica je odluku da izda knjigu donela pre godinu i po dana i objasnila zašto baš tada.

- Pre godinu i po dana moje sestre su osvojile evropsko zlato i i olimpijsku bronzu i tada je Milica često govorila: Hvala tati, hvala tati, a meni su počele da se vraćaju slike batina koje smo dobijali... - rekla je Jelica dodajući da je svako drugo-treće dete u Srbiji zlostavljano na ovaj ili onaj način i da u Srbiji skoro svake nedelje jedna žena bude žrtva porodičnog nasilja.

Na pitanje ko je znao da ona piše knjigu, Jelica je rekla: Milici sam rekla kad sam završila, a Ana je znala otpočetka... Majka je saznala mesec dana pre nego što je knjiga izašla, a otac nije znao jer se sve te delikatne stvari krijemo jedni od drugih kod nas u kući baš zbog toga što ne možemo da sednemo i da se suočimo sa onim što se dešavalo...

Na opasku voditeljke da je njen otac u javnosti uvek govorio da su idealna porodica, Jelica je rekla da je njen otac pronašao mehanizam kako da se ne suoči sa svim onim što je činio i da i dalje negira da se to ikada desilo, ali da se ona ne ljuti na njega jer smatra da je verovao da radi najbolje što ume i zna, a da to važi i za njenu majku za koju isto tako veruje da je radila onako kako je najbolje znala i umela.

Voditeljka je podsetila Jelicu i da je njen otac izjavio da se ne ljuti na ćerku koja je pronašla način da zaradi i da se proslavi iako je sve to što je napisala neistina, na šta je Jelica rekla da je ona bila uspešna i poznata u onome čime se bavi i pre knjige i da joj knjiga za to nije potrebna i dodala da se još odavno bavi trgovinom kriptovaluta.

Ona je u programu uživo jutros otkrila i sledeće:

- Za mene je hapšenje brata bilo šok... Za mog brata niko nije rekao nijednu ružnu reč, kad sam ga videla na TV bila sam šokirana... Niti je on narko-diler , on je iz sveta sporta, a u svemu tome se našao zahvaljujući Miličinom dečku, koji je napravio haos u njenom životu i našao mog naivinog brata i napravio haos i u njegovom - otkrila je Jelica dodajući da je pravi i jedini razlog za štampanje ove knjige taj što je želela da pomogne deci koja se nalaze u sličnoj situaciji i koja treba da znaju da mogu biti uspešna jednog dana uprkos zlostavljanju koje sada preživljavaju i da u njenom detinjstvu nije bilo ovakvih knjiga i da nije imala kome da se obrati niti da sazna da se i drugi nalaze u sličnim situacijama.

- Volela bih da sam ja mogla da pročitam iskustvo nekog drugog kad sam bila mala - rekla je Jelica i dodala da se ciklus zlostavljanja u njenoj porodici ponavljao - njen deda je tukao njenog oca, a on njih da bi potom njen otac završio i u zatvoru jer je napao dedu, kao i da je njen brat krenuo bejzbol palicom na oca jer je on krenuo da udari majku...

Jelica je dodala i da je sve što je napisala istina jer su mnogi Novljani - komšije i očevici svega što se sestrama Dabović dešavalo - u komentarima u medijima potvrdili da je bilo kao što je napisano i dodala da niko ne blati svoju porodicu tek tako...

(Kurir.rs/Happy TV/Foto: TV Happy printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track