ROSGVARDIJA POSETILA SRBIJU: Sa ministrom dogovarali saradnju u borbi protiv kriminala i terorizma
Foto: Youtube printscreen

spremni da podele iskustvo

ROSGVARDIJA POSETILA SRBIJU: Sa ministrom dogovarali saradnju u borbi protiv kriminala i terorizma

Društvo -

Delegacija Federalne službe Snaga nacionalne garde Rusije (Rosgvardija) posetila je danas Srbiju, gde je sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem razmotrila mogućnosti za zajedničke obuke i saradnju na sprečavanju organizovanog kriminala i terorizma.

Prvi zаmenik direktorа Rosgvardije ;Sergej Melikov rekao je da ruska i srpska žandarmerija mogu biti samo od koristi jedni drugima i da je ruska strana spremna da Srbiji prenese svoja znanja u oblastima obezbedjenja i bezbednosti, koja su pozitivna.

foto: MUP Srbije

On je rekao da pripadnici Rosgvardije učestvuju u obezbedjivanju svih 11 gradova u Rusiji u kojima se održava svetsko prvenstvo u fudbalu.

"Spremni smo da podelimo naše iskustvo. Želimo reprezentaciji Srbije da se dobro pokaže. Želimo da se taj medjunarodni praznik (sporta) održi dostojanstveno. Posle svetskog prvenstva spremni smo da podelimo i ta naša iskustva", rekao je Melikov.

On je kazao da je ruska strana pozvala kolege iz Srbije da dodju u posetu, upoznaju se sa njihovim centrom, mogućnostima i službom i da posle toga mogu da govore o zajedničkim vežbama i razmeni kadrova.

Stefanović je rekao da Srbiji važno iskustvo ruskih kolega u sprečavanju terorizma, radikalizacije i borbe protiv organizovanog kriminala, kao i rada na obezbedjivanju sigurnosti gradjana.

On je rekao da će u narednom periodu dogovoriti razmenu eksperata i modalitete buduće saradnje.

Sastanku delegacije Rosgardije i Stefanovića prisustvovao je i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

(Kurir.rs/Beta/Foto:Youtube printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) PROCUREO SNIMAK NAJNOVIJEG RUSKOG LOVCA: Ovo je moćni suhoj pete generacije Su-57!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track