Najnovije vesti

TRADICIONALNO: Palma poveo 350 Jagodinaca u Grčku, ni dinar iz budžeta neće biti potrošen
Foto: Fonet

sve plaćaju donacije

TRADICIONALNO: Palma poveo 350 Jagodinaca u Grčku, ni dinar iz budžeta neće biti potrošen

Društvo

U organizaciji Skupštine grada, večeras je autobusima za Paraliju u Grčkoj otputovalo 350 jagodinskih privrednika, političara, medicinara, vaspitača, sveštenika, studenata, penzionera, golubara...

Oni će u Paraliji i ovom delu Grčke ostati do 11. juna i imati niz aktivnosti, izjavio je predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma, koji je na čelu delegacije, u kojoj su i članovi KUD iz Glogovca, Miloševa i Duboke i rukometašice Ženskog rukometnog kluba Jagodina, osvajači prvenstva Srbije.

 

Političko - privredna delagacija će imati niz aktivnosti u gradu Katarini, čiji je Marković počasni građanin, i Solunu, odnosno u oblasti Pieria i centralne Makadonija.

 

- Troškove boravka pokrivaju donatori, ni jedan dinar iz budžeta grada neće biti potrošen na ovo putovanje - istakao je Marković.

 

 

On je dodao da će medicinari posetiti Bolnicu u Katarini, zaposleni predškolskih ustanova nekoliko vrtića, sveštenici crkve i manastire u ovom delu Grčke.

 

Marković je naveo da će tih dana u Paraliji, najposećenijem letovalištu u oblasti Pirea, pod Olimpom, četvrtu godinu biti otvorena kancelarija Jedinstvene Srbije, "koja nema politički značaj, već će pružati pomoć turistima iz Srbije koji će ovde letovati ove godine".

 

U Jagodini će ovog meseca početi sa radom Konzulat Grčke, sve je spremno, zastave Srbije i Grčke podignute su na jarbole ispred prostorija, a Marković će biti počasni konzulu.

 

Za tu funkciju dobio je saglasnost Vlade Srbije i Grčke.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Fonet)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...