DEČAKA VEZALI ZA KOŠ, TUKLI GA I ŠUTIRALI POLA SATA: Nezabeleženo vršnjačko nasilje u Batajnici!
Foto: Kurir

Brutalno

DEČAKA VEZALI ZA KOŠ, TUKLI GA I ŠUTIRALI POLA SATA: Nezabeleženo vršnjačko nasilje u Batajnici!

Društvo -

Četrnaestogodišnjeg dečeka S.T. su na času fizičkog učenici iz razreda vezali zavojima za koš, polivali crvenom bojom, šutirali i tukli na samo sto metara od nastavnice, koja nije reagovala, tvrdi za Kurir Marija T., majka ovog učenika sedmog razreda OŠ "Branko Radičević" u Batajnici.

Ova uznemirena žena ističe da je njen sin jedinac već duže vreme žrtva vršnjačkog nasilja, da već nekoliko godina trpi razne torture od grupe dečaka, ali je u petak, nakon ovog poslednjeg u nizu incidenta, situacija kulminirala. - Ne znam kako su uopšte došli do te boje i tih zavoja. Prvo su ga oborili na pod, da bi ga potom vezali za konstrukciju koša i maltretirali pola sata na tom suncu i 35 stepeni. Polivali su ga tom crvenom bojom, vređali, šutirali, tukli. Moje dete boluje od dečje migrene, a bio je tako čvrsto vezan da mu je crvenilo trajalo nekoliko dana. Sto metara od njih nalazila se nastavnica, koja je bila okrenuta leđima i ništa nije primetila jer se bavila devojčicama - tvrdi Marija T.

foto: Privatna Arhiva

Prema njenim rečima, odvezali su ga tek kada su završili sa iživljavanjem. Nakon što joj se sin vratio iz škole, odvela ga je kod lekara i slučaj prijavila policiji. - Niko mu nije pomogao! Policija je rekla da će kontaktirati s nama u toku ove nedelje, a ja ću danas ići u školu da ispričam sve što imam. Kada sam ga videla, izgledao je kao da se vratio s fronta. To je psihička tortura. Dete ima traume, ne može da spava, trza se i boji... - priča Marija, koja namerava da sina vodi kod psihologa.

foto: Privatna Arhiva

- Školu treba da bude sramota! Bojim se da pošaljem sina na nastavu da ga neko maltretira i da, ne daj bože, on digne ruku na sebe, kao što su to već činila deca koja su godinama trpela brutalno vršnjačko nasilje - ističe ova majka i dodaje: - Mom detetu je čak jedan od vršnjaka poslao poruku "Što lažeš, mi smo te samo blago šutirali." Blago šutirali?! Vade se da su ga držali vezanog tri minuta, dok je lekar rekao da je bio vezan sigurno duže od 20 minuta. Ovo me je dotuklo, nedavno sam ostala i bez posla, samohrana sam majka, meni je sin sve i boriću se za njega - zaključuje Marija.

Direktorka OŠ "Branko Radičević" Ljiljana Mijić nije odgovarala na pozive Kurira.

Učestali incidenti Tukli ga više puta

Marija T. navodi da je maltretiranje njenog sina počelo pre neku godinu, a da je jedan dečak izbačen iz škole: - Pre godinu dana imali smo sličnu situaciju, isto na času fizičkog. Jedan dečak je tukao moje dete u svlačionici, skakao mu po glavi i leđima, a ista situacija se ponovila i pre dva meseca. Moj otac je odmah otišao u školu, prijavili smo sve policiji, odakle su rekli da ne mogu da urade ništa jer to dete tada nije imalo 14 godina. Završeno je tako što su ga izbacili iz škole, ali je posle samo mesec dana taj dečak opet ušetao u školu na čas. Kako je to moguće, pitam se!

Nižu skandale Puštali deci film o abortusu

OŠ "Branko Radičević" poznata je javnosti zbog nekoliko skandala. Pojedini roditelji 2013. nisu puštali decu u školu zbog agresivnosti jednog učenika. Problemi nisu prestali ni kada su se deca vratila u klupe. Pored toga, pre manje od mesec dana, kao što je Kurir već pisao, učenicima sedmog razreda u svečanoj sali reprezentovana su tri tipa abortusa. Prema rečima roditelja, deca su bila prinuđena da gledaju jezive fotografije i video-snimke.

Kurir.rs/ Mina Branković/ Foto: Kurir.rs/Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track