U ČETVRTAK LEŽU PARE ZA PRVE JEFTINE STANOVE: Gradnja kreće prvo u Vranju i Nišu, najkasnije do kraja avgusta!
Foto: Vladimir Šporčić, Ilustracija

iz budžetske rezerve

U ČETVRTAK LEŽU PARE ZA PRVE JEFTINE STANOVE: Gradnja kreće prvo u Vranju i Nišu, najkasnije do kraja avgusta!

Društvo -

Sremska Mitrovica pridodata je gradovima u kojima će se graditi stanovi u prvoj fazi

VLADIČIN HAN - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila da bi vlada sutra trebalo iz budžetske rezerve da izdvoji novac za početak gradnje jeftinih stanova za snage bezbednosti, kao i da će radovi početi najkasnije do kraja avgusta.

Izgradnja bi prvo trebalo da počne u Vranju i Nišu.

foto: Vladimir Šporčić

Mihajlovićeva je rekla novinarima da je u utorak održana sednica vladine Komisije za gradnju jeftinih stnova i da je doneta odluka da se formira Komisija za javne nabavke kako bi se ubrzao izbor izvođača radova.

Podsetila je da je vlada ranije donela odluku da Ministarstvo građevine bude investitor na tom projektu i da bi u četvrtak na sednici vlade trebalo da budu izdvojena sredstva za početak radova.

foto: AP/Ilustracija

Mihajlović je rekla da će se prvo graditi jeftini stanovi u Vranju i Nišu, kao i da je Sremska Mitrovica pridodata gradovima u kojima će se graditi stanovi u prvoj fazi.

Ona je podsetila da će se u prvoj fazi graditi najpre 1.578 stanova, a ukupno 5.203 stana do 2020. godine. Najavljeno je da će se u prvoj fazi graditi stanovi i u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Kragujevcu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track