UNS: Policija mora da hitno pronađe nestalog novinara Stefana Cvetkovica
Foto: Printscreen

da se istraže okolnosti

UNS: Policija mora da hitno pronađe nestalog novinara Stefana Cvetkovica

Društvo -

BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije (UNS) apelovalo je na policiju da što pre pronađe novinara iz Bele Crkve Stefana Cvetkovića, čiji je nestanak noćas prijavljen, i istraži okolnosti koje su dovele do tog slučaja.

UNS je u saopštenju naveo da se Cvetković, koji je između ostalog, istraživao okolnosti vezane za ubistvo u Kosovskoj Mitrovici lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, "više puta žalio da mu prete političko-tajkunski moćnici".

"On je maja ove godine naveo i da je bio zadržan na administrativnom prelazu Jarinje, zbog toga što je, kako je rekao, radio na istraživanju ubistva Olivera Ivanovića a prošle godine je zbog uvrede i neovlašćenog objavljivanja i prikazivanja tuđeg spisa, portreta i snimka, nepravosnažno osuđen na više od dve godine zatvora po prijavama pojedinih funkcionera Srpske napredne stranke", piše u saopštenju.

Policijskoj stanici Bela Crkva noćas je prijavljeno da se u Beogradskoj ulici u tom mestu nalazi parkirano putničko vozilo na kome su otvorena vozačeva vrata i upaljena svetla. Policija je na licu mesta utvrdila da je reč o vozilu koje koristi novinar Cvetković.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je ranije danas da je angažovalo više organizacionih jedinica da tragaju za nestalim novinarom iz Bele Crkve Stefanom Cvetkovićem, kao i da se obavlja pretraga šireg terena gde je pronađeno vozilo koje je on koristio.

Kako se navodi u saopštenju, u Belu Crkvu je iz Beograda upućeno više desetina pripadnika Žandarmerije, zatim ronioci zbog pretrage jezera i kanala Dunav-Tisa-Dunav, kao i pripadnici kriminalističke policije.

Na lice mesta upućeno je i više vodiča službenih pasa Policijske brigade, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova koji nadleću teren u okolini Bele Crkve.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track