INSPEKCIJA U BOLNICI U ŠAPCU: Porodilja optužuje, doktor sve negira
Foto: Facebook

PROVERA

INSPEKCIJA U BOLNICI U ŠAPCU: Porodilja optužuje, doktor sve negira

Društvo -

Ministarstvo zdravlja poslalo je inspekciju da utvrdi šta se dogodilo u Opštoj bolnici u Šapcu 26. maja, kada se porodila Nataša Pjevalica, koja tvrdi da je zbog nesavesnog rada lekara mogla da umre.

Pjevalica okrivljuje ginekologa dr Milorada Mićića da je spečio anesteziologa da joj na vreme da epidural, da nije reagovao na njene vapaje tokom ušivanja, kao i da je u njoj zaboravio gazu, zbog čega je dobila infekciju, o čemu je juče Kurir pisao.

- Gazu sam otkrila dan posle porođaja dok sam se tuširala. Dr Mićić nije smeo smeo da je zaboravi. U petak, 15. juna dobila sam visoku temperaturu i u jednoj privatnoj klinici su mi otkrili bakteriju proteus, koja se iz debelog creva prenosi na rane isključivo gazama. Doveli su me dotle da sam mogla život da izgubim, a imam troje dece - kaže Pjevalica.

Dr Milorad Mićić tvrdi da je porodilja sve izmislila kako bi bacila ljagu na bolnicu.

- Ginekolog se ne meša u rad anesteziologa koji daje epidrual i obrnuto. Doktorka joj je zadnju dozu epidurala dala 15 minuta pre porođaja i to je sve verifikovano u dokumentaciji. Ginekolog ne porađa, već babica i on je tu da nadgleda porođaj u slučaju da nešto nije u redu. Sve je išlo normalno, porodila se spontano i napravljena je mala epiziotomija (ušivanje) pošto je trećerotka. Nije bilo potrebe da joj se daje dodatna anestezija jer epidural blokira bol na nivou kičmene moždine i ona nikakav bol nije imala. Na otpustu lekar nije konstatovao gazu, a ona može da priča šta hoće. Zdravstvena inspekcija je bila i utvrdila da nije bilo nikakvih propusta, a ona se nije ni na šta žalila dok je bila u bolnici.

Kurir.rs./Slavica Tomčić

Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track