NOVI SKANDAL TURISTIČKE AGENCIJE S.A.B. Posle otkazanih putovanja, putnici ne mogu ni da se VRATE IZ GRČKE!?
Foto: AP

MUKE PUTNIKA NE PRESTAJU

NOVI SKANDAL TURISTIČKE AGENCIJE S.A.B. Posle otkazanih putovanja, putnici ne mogu ni da se VRATE IZ GRČKE!?

Društvo -

Pored toga što su dvema grupama putnika samo par sati pred odlazak na odmor u Grčku otkazana putovanja, postoji mogućnost da grupa putnika koja trenutno boravi u Grčkoj preko agencije "S.A.B." ne može da se vrati nazad, kaže Vera Božić Trefalt, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Dve grupe putnika, odnosno 425 ljudi, koji su svoje aranžmane uplatili preko turističke agencije "S.A.B.", juče nisu otišle na odmor koji su uredno platile. Njima je polazak otkazan samo tri sata pre puta i to bez ikakvog objašnjenja.

Vera Božić Trefalt rekla je da je inspektorka do kasno sinoć bila u ovoj agenciji prikupljajući potrebne informacije koje će objasniti zbog čega je putovanje otkazano.

foto: Profimedia, PrintScreen

- Treći dan pratimo situaciju, odnosno ne odlazak naših putnika. Prvo je jedna grupa ljudi otišla, ali su imali problema sa smeštajem. Nakon toga bez svog letovanja ostalo je 425 putnika, zbog čega će ovoj agenciji biti izrečene zakonom propisane kazne. Do ponedeljka bi trebalo da imamo bliže informacije o tome kako je do problema došlo - kaže Božić Trefalt.

Da stvar bude još gora, grupa putnika koja bi trebalo da završi svoje letovanje, a koji su takođe otišli preko agencije "S.A.B." možda neće moći da se vrati iz Grčke.

- Postoji mogućnost da grupa putnika koja u subotu treba da se vrati iz Grčke, to ne učini. Iako ne znamo tačan razlog svih ovih nepravilnosti, pretpostavljamo da se radi o neizmirenim računima agencije, ali u tom slučaju biće preduzete apsolutne mere - ističe pomoćnik ministra.

Ona još objašnjava da šta god je u pitanju, svi putnici koji su ostali uskraćeni za odmor, moraju biti obeštećeni i to u roku od 15 dana od trenutka prijave.

- Agencija mora imati ugovor o osiguranju sa ukupnim limitom pokrića od najmanje 300.000 evra, odakle će oštećenim građanima biti isplaćen novac - zaključuje ona.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track