U KRAGUJEVCU SE DNEVNO TROŠI 30.000 EVRA ZA DROGU: Čak 8.000 zavisnika godišnje plati 10.000.000 evra ZA NARKOTIKE!
Foto: Shutterstock

Ovo svi znaju, ali se ćuti

U KRAGUJEVCU SE DNEVNO TROŠI 30.000 EVRA ZA DROGU: Čak 8.000 zavisnika godišnje plati 10.000.000 evra ZA NARKOTIKE!

Društvo -

Prema prvim nezvaničnim informacijama, preminula devojčica M. M. (16) iz Kragujevca predozirala se korišćenjem ekstazija. Na području koje pokriva MUP Kragujevac ima oko 8.000 zavisnika od narkotika. Svakog dana na narkotike se potroši oko 30.000 evra, što je na godišnjem nivou više od 10 miliona evra.

- U Kragujevcu samo u naselju Bagremar deluje desetak kriminalnih grupa koje se bave prodajom droge - kaže za Kurir visoki funkcioner MUP u penziji:

- Potrebno je napraviti strategiju jer su stasale nove generacije, dilovanje je usitnjeno i jednostavno svi rade sve. Cena spida je, recimo, hiljadu dinara, a ta doza je dovoljna za četvoro korisnika.

U gradu je najzastupljenija marihuana, koja se smatra lakom drogom, ali su na ulici dostupni i kokain i heroin.

- Heroin je popularan u naselju Pivara i uglavnom stiže iz Novog Pazara. Kriminalne grupe sa Aerodroma, najmnogoljudnijeg naselja u Kragujevcu, drže primat u dilovanju kokaina, mada postoji i ozbiljna grupa čiji su pripadnici poreklom s Kosmeta. Manje-više se sve zna.

Jasmina Rajković, načelnica MUP u Kragujevcu, kazala je za lokalne medije da je jedan od prioriteta borba protiv trgovine narkoticima:

- Prethodne godine u 134 zaplene oduzeto je više od 223 kilograma marihuane, više od kilogram i po amfetamina i manje količine kokaina, heroina, hašiša. Otkrivene su i tri laboratorije za proizvodnju droge u veštačkim uslovima.

Cena droge u Kragujevcu Spid (tableta) 1.000 dinara Heroin (pola grama) 800 dinara Kokain (gram) 6.000 dinara Skank gram 150 dinara Ekstazi (tableta) 1.000 dinara

Kurir.rs/ D. Ilić/ Foto Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja