SKANDALOZNO! PRETNJE STUDENTIMA U KRAGUJEVCU: Profesor Pavlović će vas sve uništiti!
Foto: Kurir

TRESE SE Pravni fakultet

SKANDALOZNO! PRETNJE STUDENTIMA U KRAGUJEVCU: Profesor Pavlović će vas sve uništiti!

Društvo -

Ma, oni su budale, a veruj mi, bolje što si izašao, jer niko od njih neće nikad srpsko da položi (Srpsko pravo, prim. aut), jer će Pavlović da ih ugasi za sva vremena!

foto: Kurir

Ovo je skandalozna poruka koju je, tvrde u Asocijaciji studenta Pravnog fakulteta iz Kragujevca, napisala Jovana Miloradović, predsednica Studentskog parlamenta. Povod je objavljivanje teksta u Kuriru da je supruga profesora Marka Pavlovića Nadežda pretresala torbu jednoj studentkinji i da nezakonito prisustvuje ispitima i kolokvijumima na pomenutom predmetu.

- Ovim se jasno dokazuje kakvu torturu studenti Pravnog fakulteta u Kragujevcu trpe od grupe profesora koji ih preko studentske organizacije i njene predsednice ucenjuju da bi izbegli maltretiranje prilikom polaganja ispita - kaže se u saopštenju Asocijacije studenata Pravnog fakulteta.

U saopštenju se naglašava da je "opčinjena likom i delom svog voljenog profesora, Jovana Miloradović ovom prilikom napravila i ozbiljno krivično delo": - Javno pozivamo nadležne, uključujući i državnog tužioca, da reaguje. Niko nikoga ne sme da ucenjuje, niti iko ima prava na privatizaciju državnih fakulteta.

foto: Kurir

Studenti od nadležnih institucija traže da zakonskim putem onemoguće mobing, uslovljavanje i prisilu nad studentima prilikom potpisivanja peticije "neke podrške profesoru profesoru Marku Pavloviću". Ističu da predsednica Studentskog parlamenta na Pravnom fakultetu Jovana Miloradović uslovljava potpisivanjem peticije polaganje ispita kod određenih profesora.

Pozivaju RUJP da saopšti koliko je poreza utajeno kada su članovi Studentskog parlamenta držali kafić "Justicija" u zgradi Pravnog fakulteta bez fiskalne kase.

- Da li je podrška upravi i profesoru Pavloviću nagrađena ovakvom satisfakcijom? Da li je bestijalno ponašanje predsednice Studentskog parlamenta nagrada za bezrezervnu podršku koju Jovana Miloradović daje, u konkretnom slučaju, Marku Pavloviću? To su pitanja na koje nam je vreme, progon članova naše asocijacije, dalo odgovor. Odgovore nadležnih očekujemo - kaže se u saopštenju.

Apel Traže zaštitu od Šarčevića

foto: Dragana Udovičić

- Od ministra prosvete tražimo da nas zaštiti, a da inspekcija Ministarstva prosvete što pre utvrdi da li je Nadežda Pavlović, supruga profesora Pavlovića, kao nezaposleno lice na fakultetu, prisustvovala ispitima i kolokvijumima, da li je vikala na asistente i studente te da li je pretresala torbu našoj koleginici - navodi se u saopštenju Asocijacije studenata.

Jovana Miloradović To je foto-montaža

- Reč je o jeftinoj foto-montaži - kaže Jovana Miloradović, predsednica Studentskog parlamenta. S druge strane, iz Asocijacije studenta kažu da imaju kompletnu prepisku i da će podneti prijavu MUP i službi za visokotehnološki kriminal.

Kurir.rs/ Dragomir Ilić/ Foto Dragana Udovičić, Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track