SRPSKA CRAFT REVOLUCIJA JE POČELA!
Foto: Promo

SRPSKA CRAFT REVOLUCIJA JE POČELA!

Društvo -

Poslednjih godina svedoci smo revolucionarnog pokreta u srpskom pivarstvu – razvoju craft piva. Do pre par godina, tržištem je vladala industrijska scena sa klasičnom ponudom i ukusima, a sada imamo veliki izbor. Scena craft piva u Srbiji raste, a sve više se cene i proizvoda zanatskih pivara.

foto: Promo

Craft pokret u Srbiji u poslednje vreme proširio je krug poštovalaca, postao šire dostupan u Maxi supermarketima, tako da nova piva svojim kvalitetom i novim pivskim stilovima osvajaju sve veći broj obožavatelja. Sama reč "craft" bliska je reči "veština" pa slobodno možemo reći kako se radi o veštini pravljanja piva. Craft piva su i nezavisna i tradicionalna, te svoje pivo proizvode i po tradicionalnim i po inovativnim receptima.

foto: Promo

Pravljenje craft piva traži maksimalnu kreativnost, ali i predanost u pripremi. Za istinske ljubitelje piva, craft piva su nezamenjiva, jer se za razliku od komercijalnog industrijskog piva u najvećoj meri prave „ale“ za razliku od „lagera“ koje proizvode velike korporacije. „Ale“ nosi bogatiju, puniju aromu slada i hmelja za razliku od „lagera“. Ovo leto idealno je da, ako već niste, postanete ljubitelj craft piva, i da se tokom najnapetijih trenutaka ovog Mundijala osvežite nekim od preko 60 najrazličitijih piva iz Kabinet radionice.

Kraft piva možete pronaći u Maxi supermarketima u Delta city-ju i TC Rajićeva, Alonso supermarketu u Gospodar Jovanovoj na Dorćolu, Maxiju u Bulevaru oslobodjenja 44 i Maxiju u Zemunu u Gornjogradskoj ulici.

foto: Promo

Kraft piva možete pronaći i u Tempo centrima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Možda niste znali, ali craft pokret nastao je u SAD-u krajem prošlog veka kao odgovor kućnih pivara velikim korporacijskim pivarama koje proizvode lager. Craft u SAD-u doživljava bum 1987. godine, kada je činio 0,1 % od ukupne prodaje piva na američkom tržištu, dok danas čini gotovo 20% od ukupne prodaje piva na američkom tržištu.

Za dodatne informacije možete posetiti www.maxi.rs

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track