METEOROLOZI UPOZORAVAJU, U SRBIJI NA SNAZI ŽUTI METEO-ALARM: Pljuskovi sa grmljavinom i danas širom zemlje, evo koji su delovi najugroženiji!
Foto: Beta/Dragan Gojić

evo kada nam dolazi lepše vreme

METEOROLOZI UPOZORAVAJU, U SRBIJI NA SNAZI ŽUTI METEO-ALARM: Pljuskovi sa grmljavinom i danas širom zemlje, evo koji su delovi najugroženiji!

Društvo -

BEOGRAD - Obilne padavine juče su ponovo pogodile veći deo zemlje, pojedina beogradska naselja su poplavljena, kao i severni deo Srbije, a ni danas nas ne očekuje bolje vreme.

Prema izveštajima RHMZ-a, danas je cela teritorija Srbije pod žutim meteo alarmom, što znači da vreme potencijalno može biti opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez.

"Umereno do potpuno oblačno, u većem delu Srbije suvo, samo u Pomoravlju i na zapadu Srbije ponegde kiša, a na jugozapadu i lokalni pljuskovi sa grmljavinom", navedeno je na sajtu RHMZ-a.

Izgledi vremena za Srbiju u narednih sedam dana - do 7. jula: Veći deo perioda pretežno sunčano, samo u nedelju i ponedeljak u planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti retka pojava pljuskova sa grmljavinom. Temperatura u postepenom porastu, u nedelju i ponedeljak ispod, a zatim oko i malo iznad proseka za ovo doba godine koji iznosi od 25 do 28 C.

foto: Printscreen/RHMZ

Podsetimo, najdramatični prizori uzrokovani velikom količinom padavina koje su u kratkom vremeskom roku pogodile zemlju zabeleženi su u petak u više beogradskih opština i vojvođanskih mesta.

Jaka kiša padala je kako u centru prestonice, tako i u obodnim krajevima grada poput Barajeva, Grocke, Rakovice.

U Vojvodini je nevreme pogodilo Novi Sad, Suboticu, a kiša je padala i na severu Šumadije.

(Kurir.rs/Foto: Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Potop na Novom Beogradu (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track