MILOMIR MARIĆ: Još od osnovne škole živim od novinarstva
Foto: Aleksandar Jovanović

Moje prve pare

MILOMIR MARIĆ: Još od osnovne škole živim od novinarstva

Društvo -

Svoj prvi novac novinar Milomir Marić zaradio je još u osnovnoj školi, sa 15 godina.

Već tada je počeo da stiče svoja prva iskustva u novinarstvu, poslu kojim se uspešno bavi već više od 40 godina. - Išao sam u osnovnu školu u Gornjem Milanovcu i radio sam u Dečjim novinama. Primao sam platu i imao sam dovoljno za svoj džeparac. Trošio sam samo na knjige i novine, kao i ceo život što radim. Ni za šta drugo nisam znao da trošim, niti šta drugo kupujem - kaže Marić za Kurir.

Važni prijemi

Iako vrlo mlad, pokazao je veliki talenat i potencijal, pa je već kao osnovac imao susrete s najvažnijim državnicima. - Sa 13 godina sam bio primljen kod Branka Pešića, a sa 16 sam intervjuisao Milenka Bojanića, tadašnjeg predsednika vlade Srbije - otkriva Marić svoje ambiciozne početke.

foto: Zorana Jevtić

Od prvih radnih dana prestao je da traži novac od drugih, već se oslanjao samo na sebe. Ipak, sada bi najviše voleo da malo promeni ulogu, jer mu je, kaže, dosadilo da se muči, a da finansijski ne odmiče mnogo. - Ja se od petnaeste godine sam izdržavam. Ceo život radim, a ništa... niko se od rada nije obogatio. Sad sam već u ozbiljnim godinama i već dugo sanjam o tome da konačno malo ja budem izdržavano lice - iskren je Marić.

Kurir.rs/S. Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track