NAREDNIH DANA NE IDITE U CRNU GORU OVIM PUTEM: Deonica između Ribarevine i Mojkovca u prekidu, EVO KAKO DA OBIĐETE RADOVE!
Foto: Profimedia

radovi od 9 do 14 časova

NAREDNIH DANA NE IDITE U CRNU GORU OVIM PUTEM: Deonica između Ribarevine i Mojkovca u prekidu, EVO KAKO DA OBIĐETE RADOVE!

Društvo -

Jedan od najferkventnijih magistralnih puteva ka crnogorskom primorju, deonica između Ribarevine i Mojkovca, od danas je u prekidu i tako će biti i naredna dva dana od 9 i 14 časova, kada će saobraćaj biti u potpunosti obustavljen.

Putnici koji krenu ovim putem ka moru trebalo bi da znaju da odatle ne postoji alternativni pravac kojim bi mogli da zaobiđu tu deonicu i ukoliko upadnu u kolonu vozila moraće da čekaju dok put ne bude ponovo prohodan.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Zoran Šaponjić

Iz Auto-moto saveza Crne Gore savetuju vozače da ako su planirali u da baš u tom periodu idu ka crnogorskom primorju, kako ne bi bespotrebno čekali zbog radova na ovoj deonici, treba na vreme da se upute ka graničnom prelazu Jabuka.

Tu se ide preko Prijepolja i čim se izađe iz grada treba skrenuti desno za

mesto Pljevlja i zatim na granični prelaz Jabuka. To je jedini način da se zaobiđe ova deonica magistralnog puta.

Oko 2 kilometra od izlaska iz Prijepolja je skretanje na desno ka Pljevljima i put vodi ka ovom graničnom prelazu.

- Jedini alternativni put jeste da vozači u kada dođu u Pljevlje skrenu ka graničnom prelazu Jabuka odakle mogu da idu preko mosta na Tari pa na Mojkovac i tako da zaobiđu radove, ili da kad pređu ovaj granični prelaz nastave preko Žabljaka ukoliko putuju ka Risnu ili Herceg Novom - kažu za "Blic" u AMS Crne Gore.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Zoran Šaponjić

Oni napominju da se će radovi biti završeni 4. jula u 14 časova, a u pitanju su završni radovi na asfaltiranju u mestima Stevanovac i Lepenac.

Inače, prelaz Jabuka se preporučuje ako do crnogorskog primorja putujete preko Žabljaka. Na njemu po pravilu nema gužve, jer nema kamiona i autobusa.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama u Srbiji.

U Upravi granične policije RS navode da zadržavanja za putnička vozila trenutno nisu duža od 30 minuta, dok je vozačima potrebno oko 90 minuta za prelazak GP Gradina gde se beleži veći broj vozila na izlazu.

(Kurir.rs/Blic, N.Dž)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track