PADAJU ŠKOLSKI NAČELNICI ZBOG MALE MATURE Šarčević: Pikirali smo 4 uprave, znali smo da godinama to rade...
Foto: Beta/Milan Obradović

matura

PADAJU ŠKOLSKI NAČELNICI ZBOG MALE MATURE Šarčević: Pikirali smo 4 uprave, znali smo da godinama to rade...

Društvo -

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević ocenio je danas da je mala matura prošla mnogo bolje nego prethodne godine "bez trzavica i rizika", da su rezultati očekivani, kao i da neke "tehničke sitinice", koje su postojale, nisu poremetile tok polaganja mature.

"Četiri smo školske uprave pikirali, jer tamo su prijavljivali nepravilnost, koje smo otkrili. Znali smo da to godinama rade. Dve su bile jako korektne, pčinjski i pazarski su bili vrlo korektni, ali su i dalje malo 'divljali' jablanički i kosovsko metohijski. Pošto na kosovsko-metohijskom ne možemo ostvariti punu kontrolu, tu na jedno oko trenutno mogu da žmurim, jer tu ceo sistem podižemo", rekao je Šarčević.

On je novinarima u Beogradu rekao da su već preduzeti mere, da je tražio izveštaje koje će analizirati, kao i da će biti smenjivani načelnici ukoliko bude potrebe.

"Rezultati su očekivani... Đaci su shvatili da moraju da razmišljaju kada daju odgovore, da su zadaci malo drugačiji, ali to je nešto što je priprema za ono što ih čeka kroz nove nastavne planove i programe", rekao je Šarčević.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Milan Obradović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track