EVO KAKO DA SE ZAŠTITITE DA VAS NE PREVARE TURISTIČKE AGENCIJE: Kurir otkriva kako da letujete NEKOLIKO PUTA JEFTINIJE!
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

vodič ZA ODMOR

EVO KAKO DA SE ZAŠTITITE DA VAS NE PREVARE TURISTIČKE AGENCIJE: Kurir otkriva kako da letujete NEKOLIKO PUTA JEFTINIJE!

Društvo -

Srpske turističke agencije su poslednjih dana počele da nude last minut letovanja sa avionskim čarter prevozom jeftinija i do čak 70 odsto od osnovne cene!

Ovo se pre svega odnosi na hotele u Grčkoj i svim njenim ostrvima, Italiji, Turskoj i Španiji. Tako čarterom u Italiju možete letovati za 280 evra, a u Grčkoj za 150 evra, koliko je maltene trošak agenciji samo za avionski prevoz.

foto: Shutterstock

Turistički agenti objašnjavaju da je ovakva cenovna politika posledica previše zakupljenih čartera za sezonu uz već postojeće standardne komercijalne letove za Tursku i Egipat.

Agencije nude aranžmane ispod cene jer ne mogu da napune avione

- Agencije su ove godine zakupile više od 100.000 avionskih mesta za celu sezonu, što je više nego ikada. To sada ne mogu da popune, avioni lete maltene prazni i plaćaju ih čarter za čarterom, jer su im ugovori za prevoz i smeštaj bez prava otkaza. To im ugrožava poslovanje, pa su primorani da snize aranžmane ispod svake cene - otkriva Kurirov turistički insajder.

foto: Printscreen

On navodi da najviše problema agencije imaju sa popunjenošću letova za Italiju i Grčku, a zatim Tursku i Španiju.

100.000 avionskih mesta zakupile su agencije

- Ovo je za putnike dobra vest iz dva razloga. Prvo, uplatom aranžmana dva dana pred put putnici štede i do 70 odsto novca. A drugo, kada dva dana pred put provere agenciju, mogu biti sigurni da je ona solventna i da neće bankrotirati zbog slabe sezone. Ovo je naročito bitno jer, u slučaju propasti agencije, osiguranje od 300.000 evra ne bi bilo dovoljno da se obeštete putnici - ističe naš sagovornik i dodaje: - Najveće uštede građani mogu da ostvare na putovanjima za Italiju i njena ostrva - Siciliju, Sardiniju i Kalabriju, gde se mogu naći aranžmani od 1.000 evra sniženi i na 280 evra. Poenta je da čekaju sa uplatom dva dana pred put. Nemoguće je da neće biti mesta jer avioni lete poluprazni - uverava turistički agent.

Naš insajder upozorava da nije mnogo bolja situacija ni sa apartmanskim smeštajem u Grčkoj, tako da ne bi trebalo da nas iznenadi gašenje pojedinih tur-operatera do kraja sezone.

Last minut ponude

Grčka Krf 169 evra Zakintos 199 evra Skijatos 205 evra Krit 249 evra Rodos 299 evra Italija Sardinija 279 evra Sicilija 359 evra Španija Kosta Brava 469 evra Majorka 599 evra Turska Fetije 365 evra Marmaris 389 evra Bodrum 419 evra * aranžmani uključuju avionski prevoz i 10 noćenja

Kurir/Sanja Đorđević

Foto: Shutterstock, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track