JEZIVA ISPOVEST BIVŠE NARKOMANKE! Uništila sam roditelje da bih se izvukla iz pakla droge, a sada se molim da mi je sinovi nikad ne probaju!
Foto: Profimedia

PRODALI SU SVE ŠTO SU IMALI

JEZIVA ISPOVEST BIVŠE NARKOMANKE! Uništila sam roditelje da bih se izvukla iz pakla droge, a sada se molim da mi je sinovi nikad ne probaju!

Društvo -

Dragana Tanasijević iz Novog Sada uspela je da pobedi bolest zavisnosti. Prvi put je kokain uzela daleke 1984, posle čega je ona, ali i njena porodica, upala u pakleni krug narkomanije iz kog je uspela da se iščupa uz pomoć roditelja. Danas je i sama majka dva zdrava dečaka.

- Godinama sam koristila narkotike. Drogu sam prvi put probala 1984. godine u nekom klubu. Proslavljala sam završetak fakulteta s drugaricama, malo sam popila i neki dečko mi je dao da probam kokain. To mi se svidelo i počela sam intenzivno da ga koristim. Nekoliko godina kasnije upala sam u velike probleme, najpre s roditeljima, a kasnije i sa društvom. Družila sam se samo s muškarcima koji su u to vreme imali mnogo novca i ko je mogao da mi da belo - priseća se početaka svoje zavisnosti Tanasijevićeva.

Kada su roditelji saznali da im se ćerka drogira, nastao je haos. Majka je bila očajna, a otac ju je iz besa tukao, dok je Dragani bilo sve zabranjeno.

- Moj život je bio užasan. Zaključavali su me u kuću, a ja sam lomila sve po sobi iz besa. Taj pakao je trajao mesecima. Smršala sam, razbolela se, a onda je majka potražila stručnu pomoć i smestili su me u bolnicu. Prodali su imanje, kola, sve što su imali samo da bi me izlečili. I uspeli su, doduše nakon godinu dana mučne borbe - kaže Dragana i dodaje da je izašla iz bolnice kao preporođena.

foto: Profimedia

- Zaljubila sam se, zaposlila i ostala trudna. Moj život je dobio novi smisao kada sam se otarasila tog zla. Nikada više ne bih probala niti bih to ikome preporučila. Užasno mi je kada vidim žene koje se drogiraju. Sada mi se sve to gadi. Droga je put do pakla iz kojeg sam uspela da se spasem, najpre zahvaljujući svojim roditeljima. Sada imam dva odrasla sina i jedina mi je želja da nikada ne probaju drogu. Zato čuvajte decu i kontrolišite ih jer je to jedini način da ne upadnete u kandže narkomanije koja razara sve.

Kurir.rs/Ljiljana Stanišić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track