Najnovije vesti

SRBIJA U CRVENOM METEOALARMU! SUTRA STIŽE POTOP: Snažno nevreme zahvatiće Srbiju, A U OVIM DELOVIMA ĆE PRVO STIĆI!
Foto: AP

UPOZORENJE METEOROLOGA

SRBIJA U CRVENOM METEOALARMU! SUTRA STIŽE POTOP: Snažno nevreme zahvatiće Srbiju, A U OVIM DELOVIMA ĆE PRVO STIĆI!

Društvo

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje Srbije za sutra i u subotu kada se očekuje veća količina padavina.

 

Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, u petak uveče i tokom noći na zapadu i severu, a u subotu i u ostalim krajevima zemlje očekuje se veća količina padavina.

 

U većini mesta pašće od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom za kratak vremenski period, a intenzivniji grmljavinski procesi lokalno će usloviti pojavu grada, olujni vetar i obilnije padavine.

 

Upozorenje je objavljeno i za područje Beograda.

 

foto: Printscreen/RHMZ

 

Navodi se da se sutra uveče i tokom noći očekuju intenzivniji grmljavinski procesi, lokalna pojava grada, olujni vetar i obilne padavine.

 

Zbog izgleda vremena za petak i subotu u pojedinim delovima Srbije za te dane je proglašen i crveni meteo-alarm, što je najveći stepen upozorenja na vremenske nepogode.

 

foto: RHMZ

 

Crveni meteo-alarm, kako se navodi na sajtu RHMZ, mogu izazvati velike materijalne štete i ozbiljno ugroziti bezbednost ljudi i životinja.

 

U "crvenom" će sutra biti Bačka, Srem i Zapadna Srbije, dok će Banat biti u narandžastoj zoni meteo-alarma. Ostatak Srbije je u "žutom".

 

Narednog dana, u subotu, pod narandžastim meteo-alarmom biće Zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje, Jugoistočna, Jugozapadna Srbija i područje Kosova i Metohije.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

UPOZORENJE NA NEVREME ŠIROM SRBIJE: Ovi delovi Srbije su NAJKRITIČNIJI! Evo gde će udariti (KURIR TV)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...