SUSPENDOVAN NOVOSADSKI IZVRŠITELJ: Durkulić zadržao 20 miliona, prodao celu imovinu dužnika da bi namirio znatno manji dug
Foto: Preentscreen

disciplinski postupak

SUSPENDOVAN NOVOSADSKI IZVRŠITELJ: Durkulić zadržao 20 miliona, prodao celu imovinu dužnika da bi namirio znatno manji dug

Društvo -

Javni izvršitelj iz Novog Sad Aleksandar Durkulić, suspendovan je, a kako saznajemo, protiv njega je pokrenut i disciplinski postupak Ministarstva pravde.

Protiv Durkulića se, podsećamo, vodi disciplinski postupak zbog toga što je prodao celokupnu imovinu jednog dužnika kako bi namirio znatno manji dug od vrednosti imovine, a tom građaninu nije vratio razliku od prodaja. Ta razlika iznosi 20 miliona dinara.

Durkulića je, kako saznajemo, suspendovan prekjuče, do donošenja konačne odluke u disciplinskom postupku, koji se vodi se na zahtev pomoćnice ministra pravde i disciplinskog tužioca ministarstva Jelene Deretić.

foto: AP 9 Jun 2015

Protiv Durkulića je, podsećamo, zbog povreda Zakona o izvršenju i obezbeđenju, podneta i krivična prijava za zloupotrebu položaja, a Komora izvršitelja konstatovala je u vanrednom nadzoru da je sama prodaja imovine jednoj privatnoj firmi urađena nezakonito jer je sprovedena u roku u kojem su drugi zainteresovani još uvek mogli da se jave, a izvršitelj je prodao i državinu imovinu koja uopšte nije bila u vlasništvu dužnika.

Sam Durkulić, podsećamo, ranije je rekao kako je sve rađeno po zakonu i da u slučaju koji je vodio nikakvih nepravilnosti nije bilo.

- Tačno je da je suma novca preostala od prodaje kuće kod mene, tražio sam da mi dostave broj računa da bih im uplatio taj novac, ali ni do danas dužnici to nisu učinili – istakao je ranije Durkulić.

(Kurir.rs/Večernje novosti,N.Subotić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track