VOJSKA SRBIJE NA PASULJANSKIM LIVADAMA: Uspešna vežba gađanja artiljerijsko-raketnih jedinica
Foto: Ministarstvo odbrane

ODLIČNI REZULTATI

VOJSKA SRBIJE NA PASULJANSKIM LIVADAMA: Uspešna vežba gađanja artiljerijsko-raketnih jedinica

Društvo -

BEOGRAD - Na poligonu Vojske Srbije, Pasuljanske livade kod Ćuprije, danas je uspešno završeno višednevno taktičko i vatreno osposobljavanje artiljerijsko-raketnih jedinica, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na Intervidovskom poligonu Pasuljanske livade završeno je osposobljavanje artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva malog dometa Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i Komande za obuku, s vodnim i baterijskim bojevim gađanjem ciljeva na zemlji i u vazdušnom prostoru.

foto: Ministarstvo odbrane

Ocenjujući uspeh vežbe i bojevog gađanja ciljeva na zemlji i u vazdušnom prostoru na "rednom broju 1" pukovnik Nebojša Dobrijević iz Komande RV i PVO istakao je da su svi postavljeni ciljevi vatrenog i taktičkog osposobljavanja postignuti uz vrlo dobre i odlične rezultate gađanja.

"Nismo iznenađeni postignutim rezultatima, tim pre jer smo na aerodromu Batajnica u vremenu od 25. do 30. juna s ovim jedinicama izvodili veoma opsežna trenažna i kontrolna gađanja, uz višesatno praćenje aviona galeb G-4. Tu obuku prošli su svi pripadnici jedinica koje su učestvovale na gađanju, pošto je to bio jedan od uslova za njihov izlazak na poligon i realizaciju bojevog gađanja".

foto: Ministarstvo odbrane

Komanda za obuku i Komanda IP Pasuljanske livade su, takođe, imali značajnog udela u uspehu vežbe, s obzirom na to da su obezbedili sve potrebne uslove za kvalitetnu realizaciju značajnih zadataka koji su u prethodnih nekoliko dana izvršeni, istakao je pukovnik Dobrijević.

Prema njegovim rečima, posle ovih bojevih gađanja, na kojima su učestvovali profesionalni pripadnici, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka i pripadnici rezervnog sastava ARJ za PVD, može se konstatovati da je vatrena osposobljenost pojedinaca, posluga i jedinica podignuta na viši nivo.

foto: Ministarstvo odbrane

Cilj vežbe bio je da se pojedinci, posluge i jedinice uvežbaju i osposobe za gađanje u svim uslovima borbenih dejstava, uz maksimalno korišćenje raspoloživog borbenog naoružanja, odnosno protivavionskih topova SPAT 30/2 milimetara 'praga' i PAT 40 milimetara 'bofors'.

foto: Ministarstvo odbrane

Na vežbi su učestvovali artiljerijske baterije 25. i 35. artiljerijsko-raketnog diviziona za PVD Druge i Treće brigade KoV i tri artiljerijska voda, po jedan iz artiljerijsko-raketnih diviziona za PVD 98. i 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO i Centra za obuku RV i PVO Komande za obuku.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo odbrane)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track