JOŠ ME MUČI ULOGA SNEŽANE DIVAC U UBISTVU MOGA SINA LUKE: Očajni otac žrtve kantrimena smrti! SPECIJAL KURIRA: SLUČAJ "KANTRIMEN"!
Foto: Printscreen, Privatna Arhiva, Dragana Udovičić

marko mILIĆEV USKORO NA SLOBODI

JOŠ ME MUČI ULOGA SNEŽANE DIVAC U UBISTVU MOGA SINA LUKE: Očajni otac žrtve kantrimena smrti! SPECIJAL KURIRA: SLUČAJ "KANTRIMEN"!

Društvo -

Ispovest: Ne znam zbog čega je dolazila kod supruge u lokal i zašto je baš mog Luku sanjala kad ima još dece koja su, kao i moj sin, tragično nastradala, kaže za Kurir otac poginulog Luke Jovanovića

Marko Milićev (37), koji je 25. jula 2014. „kantrimenom“ na Brankovom mostu u Beogradu pokosio Luku Jovanovića (21), a potom pobegao s mesta nesreće, uskoro bi mogao da se nađe na slobodi, pošto je odslužio dve trećine kazne.

On je sudu podneo molbu za uslovni otpust, ali kako Kurir saznaje, sud još nije zakazao sednicu na kojoj će ona biti razmatrana. Iako se Milićevu, bez obzira na to da li će mu kazna biti skraćena ili ne, bliži istek kazne od četiri i po godine zatvora (mart 2019. godine), do danas je ostalo puno nedoumica, koje pre svih muče Lukinog oca Bojana Jovanovića.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Ni danas nisam siguran da je on vozio automobil. Ni uloga Snežane Divac u celom ovom slučaju nije mi jasna. Ne znam zbog čega je dolazila kod supruge u lokal, zašto je baš mog Luku sanjala kad ima još dece koja su, kao i moj sin, tragično nastradala. Na to što je uradila gledam kao na lep gest, ali mi nije jasno čime je on izazvan. Niti smo bili bliski niti smo se poznavali. Nije mi jasno ni zbog čega se posle toga odselila u Ameriku - priča za Kurir otac nastradalog Luke Bojan Jovanović, aludirajući na suprugu proslavljenog košarkaša Vlada Divca, za koju se u javnosti spekulisalo da je pravi vlasnik automobila kojim je Luka pregažen.

Razgovarala sa Lukinom maćehom i priznala joj da je sanjala mladića...Snežana Divac
Razgovarala sa Lukinom maćehom i priznala joj da je sanjala mladića...Snežana Divac foto: Beta/Miloš Miškov

On kaže da se sa Snežanom Divac nikad nije sreo, iako bi voleo da je mogao s njom da razreši sve nedoumice koje ga i danas more. - Trebalo je da se vidimo, ali do toga nije došlo. Poslednje što se dogodilo je njena pretnja u medijima da će me tužiti zbog toga što sam javno izneo sva pitanja o smrti Luke koja me muče - kaže Jovanović.

Otac mladića koji je nastradao pošto ga je Milićev udario kolima na Brankovom mostu kaže i da ni danas ne razume zbog čega čovek koji mu je usmrtio sina nije želeo da otkrije ko je vlasnik automobila, navodeći da neće da ga stavlja u „nezgodnu situaciju“. - Pa po čemu je život mog deteta bio manje vredan? On ne želi da nekog stavlja u nezgodnu situaciju, a u kakvoj sam ja situaciji? - ogorčen je otac.

I četiri godine kasnije muči ga pitanje gde je automobil. - Dobio sam uverenje iz policije da na to nije stavljena tačka. I posle četiri godine od automobila ni traga ni glasa. Priča se da je van zemlje, da je u delovima, da je u Srbiji već negde zatrpan - navodi Jovanović sve što je godinama slušao o misterioznom autu.

J. Rafailović - J. Spasić

SLUČAJ „KANTRIMEN“ I DALJE MISTERIJA! Niko ne zna čiji je automobil

Sudija Snežana Galić u obrazloženju presude kojom je u oktobru 2015. Milićeva osudila na četiri i po godine zatvora navela je da je njegova krivica dokazana, ali da se o automobilu zna samo da je marke „mini-kantrimen“, koji je proizveden 2012.

Registarske oznake, vlasništvo, kao i sve ostale karakteristike koje bi pomogle istražiteljima da se otkrije šta se sa automobilom dogodilo, ostale su nepoznate.

Činjenice: Ne zna se  vlasnik auta. Ne zna se boja auta. Ne zna se registarski broj
Činjenice: Ne zna se vlasnik auta. Ne zna se boja auta. Ne zna se registarski brojfoto: Printscreen

Misteriju vozila nije uspeo da odgonetne niko. Jedini koji je sigurno znao ko je vlasnik odlučio je da o tome ne govori. Tokom suđenja vodio je računa da ne otkrije nijednu pojedinost. Tačnije, osim da je reč o „miniju“, nije izneo nijedan detalj, odnosno čak nije želeo da potvrdi ni da li je u pitanju model „kantrimen“. - Sledećeg jutra sam „mini“ vratio prijatelju koji je njegov vlasnik i od kog sam ga bio pozajmio. Ne želim da kažem ko je vlasnik, koje je boje automobil, koji je model, niti da li je imao stranu registarsku oznaku - rekao je na sudu Marko Milićev.

I dok je cela Srbija pričala o tome čije je zapravo vozilo bilo i koga Milićev pokušava da zaštiti, on je samo dao šturo objašnjenje da je reč o osobi koja živi u inostranstvu i čije ime ne želi da izgovori „jer ne želi da pravi problem osobi koja nema nikakve veze sa udesom“.

Rekao je još i da ne zna kakva je sudbina automobila dalje bila, ali da je prijatelju obećao da će mu nadoknaditi načinjenu štetu na „miniju“.

Posle nesreće, podsetimo, policija je sumnjala da je Luku Jovanovića na Brankovom mostu udario „fijat 500L“. Međutim, detaljnijim pregledom snimaka sa sigurnosnih kamera utvrđeno je da je reč o „mini-kantrimenu“. Istražitelji su pokušavali da uđu u trag automobilu, čak su ronioci Žandarmerije tragali za vozilom u reci u blizini Beograda, međutim, bez uspeha. Uključeni u slučaj sumnjali su da je automobil ubrzo posle nesreće isečen u delove kako se nikada ne bi otkrilo ko je vlasnik. - Takva organizacija i brzina reakcije ukazuju samo na jedno - da se neko zaista potrudio da se ime osobe čiji je automobil vozio Marko Milićev nikada ne sazna - kaže sagovornik Kurira koji je bio uključen u istragu.

J. S.

Božja opomena NOĆ MUNJA I GROMOVA

Podsećajući na noć kad je Luka preminuo u bolnici, Bojan kaže da je tada Beograd zahvatilo strašno nevreme. - Te večeri su sevale munje i udarali gromovi. Oluju su stručnjaci nazvali „Luka“ iako nisu imali nikakva saznanja o slučaju. Kasnije, pred svaku godišnjicu od Lukine smrti nešto se desi. Kao da neko odozgo opominje koliko je istina bitna i da će ona morati kad-tad da izađe na videlo - kazao je Jovanović.

O Milićevu AKO MU JE STVARNO ŽAO, NEK ODE NA LUKIN GROB

foto: Printscreen

Posle svega, kako kaže za Kurir s tugom u glasu, jasno mu je samo jedno - da su svi koji su bili povezani s nesrećom nastavili da na neki način normalno žive, a da njegovog sina više nema. - Da je živ, ove godine bi napunio 25 godina, možda bi negde bio kuvar, jer mu je to bila želja. Svi su oni nastavili svoj život, i dalje će izlaziti u kafiće, samo ću ja da obilazim Lukin grob - rekao je Jovanović. On se priseća i suđenja, kao i reči Marka Milićeva da mu je žao zbog toga što je Luka nastradao. - Eto, ako sad izađe, moći će da ode Luki na grob i da mu upali sveću - kaže za Kurir Lukin otac.

Vlade Divac o slučaju „kantrimen“ NEKO MANIPULIŠE OCEM

foto: Dragana Udovičić

Vlade Divac za „Nedeljnik“ ocenio je spekulacije da je „kantrimen“ kojim je pregažen Luka Jovanović pripadao njegovoj supruzi kao „opasnu stvar koja se radi sa ciljem“. - Oni su uzeli pod svoje oca poginulog mladića i manipulišu njegovim bolom u ostvarivanju svog cilja. Stavili su Snežaninu sliku na naslovnu stranu s njenim „minijem“ - „mini-moris“, a ne „kantrimen“ - i spinuju. Nađen je dečko koji je počinio nesreću, sa dvoje, troje ili više svedoka koji su s njim bili u kolima i snimali u trenutku nesreće, i osuđeni su. Postoji snimak kola da je to evidentno „kantrimen“, koji niko nikad u mojoj porodici nije imao - rekao je Divac.

foto: Kurir

U SUBOTNJEM KURIRU PROČITAJTE JOŠ:

* Svedok-saradnik promenio ploču: Ja sam glavni bos, ŠARIĆ JE NEVIN

* Nezapamćeni skandal: Toma pozvao papu, pa ga oladio

* Intervju Rada Đuričin: Ljuba Tadić je patio što me nije uzeo za ženu

* Hrvatski sud priznao nepravdu: Kapetan Dragan uskoro na slobodi

* VELIKA POBEDA KURIRA: Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv alavog direktora Đura Đurovića

* AKCIJA KURIRA - DROGA JE SAMO SMRT: Bez milosti za dilere

* POBEDA KURIRA: Odzvonilo divljim agencijama

* DRAMA NA TAJLANDU: Srbin spasava decu iz pećine

* ALEKSANDAR KOLAROV KUPIO STAN OD 300.000 EVRA: Kapiten "orlova" pazario stan na Vračaru

* NIKOLA MILENKOVIĆ ZA KURIR: Poraz od Švajcarske i dalje boli

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja