OVO JE TRENUTAK KADA JE NASTAO HAOS U ULCINJU: Albanci napali Amfilohija! UMALO KRVOPROLIĆE! HTELI DA ZABRANE PRAVOSLAVNU CRKVU (VIDEO)
Foto: Printscreen

SKANDAL NA LITUGRIJI

OVO JE TRENUTAK KADA JE NASTAO HAOS U ULCINJU: Albanci napali Amfilohija! UMALO KRVOPROLIĆE! HTELI DA ZABRANE PRAVOSLAVNU CRKVU (VIDEO)

Društvo -

Albanci predvođeni Hadžijom Sulejmani, odbornikom Demokratske partije ulcinjske vladajuće koalicije pokušala da spreči mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija da sa sveštenstvom i vernicima služi Svetu liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču u Ulcinju, tvrde iz MPC.

Predvodnik okupljenih Albanaca, Sulejmani je kazao da su Mitropolit Amfilohije, sveštenstvo i verni narod „došli da osvajaju“ i da on kao Albanac muslimanske vere neće to da dozvoli jer, kako je rekao, Crkva nije Mitropolijina i da iako ne zna čija je, zna da nije njena.

Na pitanje Mitropolita Amfilohija kako to da se kao Musliman meša u pitanje Crkve, on je kazao da je on prvo Albanac.

Nakon guranja, rasprave, negodovanja naših vernika, policija je obezbedila da Mitropolit, sveštenstvo i narod dođu do Crkve, ali ne i da uđu na temelje Hrama gde je bilo predviđeno služenje Svete službe Božije.

Policija je već bila temeljima Hrama, tako da je Visokopreosvećeni Liturgiju služio u neposrednoj blizini ostataka Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track