Najnovije vesti

VUČIĆ SA PREDSTAVNICOM RUSIJE U UNESKO: Predsednik Srbije zahvalan na pomoći za izgradnju Hrama Svetog Save
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Čvrste duhovne veze dva naroda

VUČIĆ SA PREDSTAVNICOM RUSIJE U UNESKO: Predsednik Srbije zahvalan na pomoći za izgradnju Hrama Svetog Save

Društvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorkom Federalne agencije Ruske Federacije za poslove Zajednice nezavisnih država, sunarodnika u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju (Rošotrudničestvo) Eleonorom Mitrofanovom, sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu, kao i o kulturnoj, naučnoj i obrazovnoj saradnji.

 

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

Predsednik Vučić zahvalio je na pomoći koju je direktorka Mitrofanova pružila Srbiji na dužnosti ambasadora Ruske Federacije u UNESKO, kada je sprečeno članstvo Kosova u ovu međunarodnu organizaciju. On se zahvalio i na pomoći Ruske Federacije u završetku radova na Hramu Sv. Save, na sprovođenju i finansiranju unutrašnjeg oslikavanja, što sasvim sigurno predstavlja i simbol uspešne saradnje dveju zemalja. Vučić je čestitao Mitrofanovoj na odlikovanju, koje joj je uručila Srpska pravoslavna crkva, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Drbije.

 

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

Direktorka Mitrofanova ponudila je stručnu pomoć ruskih eksperata za brži napredak radova na završetku Hrama Svetog Save.

 

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

"Duhovne veze dva naroda su osnov za razvoj odnosa na svim nivoima", naglasila je Mitrofanova i predložila što skorije potpisivanje sporazuma o saradnji kulturnih centara dveju zemalja.

 

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

Tokom susreta, predsednik Vučić je istakao da je Srbija opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Ruskom Federacijom, na temelju strateškog partnerstva. On je zahvalio na čvrstoj i doslednoj podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. Predsednik Vučić je naglasio da je Ruska Federacija jedan od strateških ekonomskih i vodećih spoljnotrgovinskih partnera Srbije, dodajući da je Srbija zainteresovana i za dalju saradnju u oblasti kulture, obrazovanja i nauke, navedeno je u saopštenju.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...