HAOS NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Kilometarske kolone, čeka se i do četiri sata!
Foto: Čitalac Kurira

turist

HAOS NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Kilometarske kolone, čeka se i do četiri sata!

Društvo -

Najopterećeniji granični prelaz trenutno je Horgoš, gde se u koloni dugačkoj oko pet kilometara na ulazu u Srbiju čeka i do četiri sata. Uz to, velika gužva primećena je i na Kelebiji na ulazu u našu zemlju, gde se čeka oko sat i po vremena.

Danas se, zbog još jedne smene turista u sezoni, očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, a na graničnim prelazima kolone su sve duže, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Budući da su gužve na prelazima Horgoš i Kelebija višesatne, iz Auto-moto saveza Srbije preporučuju da se koristi prelaz Bački breg.

Ni na granici sa Bugarskom situacija nije mnogo bolja jer se velike gužve stvaraju od jutros. Na prelazu Gradina čeka se i do dva sata za izlaz iz Srbije.

Pojačan intenzitet saobraćaj primećen je i na putevima koji vode ka Crnoj Gori, pa su zbog toga opterećeni granični prelazi Gostun i Špiljani, gde se čeka sat i po vremena. Zbog toga, iz AMSS savetuju se koristiti i GP Jabuka.

Na granici sa Makendonijom je, makar za sada, nešto manja gužva. Na prelazu Preševo čekanja su do 30 minuta. Slična situacija je i na granici sa Hrvatskom, gde je vreme čekanja promenljivo, ali ne bi trebalo da traje duže od pola sata.

Batrovci su najopterećeniji granični prelaz sa Hrvatskom, pa se savetuje korišćenje alternativnih prelaza.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije" na naplatnoj rampi Stara Pazova iz pravca Novog Sada čekanja su oko 15 minuta.

Jači saobraćaj se danas najpre očekuje na putevima prvog i drugo prioriteta koji vode ka Crnogorskom primorju, a zatim i na autoputevima koji iz pravca Mađarske i Hrvatske vode ka Egejskom i Crnom moru, što može biti uzrok i usporene vožnje na pojedinim deonicama.

(Kurir.rs/Blic Foto: Kurir/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track