DOKTOR NAUKA KOJI VOLI DA UBIJA! LIKVIDIRAO MUŽA I ŽENU, ZATIM BIZNISMENA, VOZAČA... Evo ko je ruski mafijaš koji je ZABETONIRAO ŽIVE SRBE i gradio KRVAVU OLIMPIJADU u Sočiju!
Foto: Printscreen

OTKRIVAMO!

DOKTOR NAUKA KOJI VOLI DA UBIJA! LIKVIDIRAO MUŽA I ŽENU, ZATIM BIZNISMENA, VOZAČA... Evo ko je ruski mafijaš koji je ZABETONIRAO ŽIVE SRBE i gradio KRVAVU OLIMPIJADU u Sočiju!

Društvo -

Sergej Zirinov, ruski mafijaš i bivši poslanik skupštine Krasnodarske oblasti, navodno stoji iza nestalih sprskih radnka, koje je, prema pisanjima ruskih medija, žive zabetonirao u luksuzni hotel!

Zirinov je rođen 1974. godine u Anapi, a sa samo 11 godina je ozbiljno počeo da se bavi boksom i da učestvuje na takmičenjima. Diplomirao je 1996. godine, a potom i doktorirao 2006. na Ekonomskom fakultetu.

Njegov ujak Nikolaj Ispirian, vlasnik više restorana ubijen je 1997. godine, a Zirinov je posle njegove smrti nasledio čitav posao.

Sa 23 godine bio je na čelu kompanije Valentina, a tokom prvih pet godina poslovanja izgradio je akva park, stazu za Formulu 1 i posedovao brojne kafiće i restorane, uključujući i hotel sa 5 zvezdica.

Hapšenje zbog pokušaja ubistva

Marta 2013. godine Zirinov je uhapšen zbog pokušaja ubistva zamenika kozačkog atamana Nikolaja Nesterenka, a potom je optužen za organizovanje grupe koja stoji iza najmanje tri ubistva.

foto: Printscreen

Istraga je trajala dve godine, a više od 40 istražitelja je učestovalo. Primećen je veći broj nelogičnosti i kontradiktornih izjava.

Sumnja se da su 2002. godine Zirinov i njegova grupa ubili generalnog direktora hotela "Mala luka" Vitalija Sadovniča i njegovu ženu Olgu Ivaniku, a dve godine kasnije poznatog biznimena Salmana Nabijeva. Ista grupa stoji iza napada na Nikolaja Nesterenka, kada je ubijen njegov vozač.

Ime Sergeja Zirinova dovodi se i vezu sa Rubenom Taulijanom, koji je poznat i kao Kralj ruske obale Crnog mora. Naime, ruski mediji navode da su oni veoma dobri prijatelji i da su se dogovorili oko podele moći i vlasti nad čitavim regionom obale Crnog mora. Oni zajedno organizuju letovanja za visoke zvanice, što im omogućava brojne povlastice.

Srbi živi zabetonirani?

Naime, kako prenosi ruski portal MZK1, srpski radnici koji su gradili akva-park, jahting klub i hotel bili su prisiljeni da besplatno izgrade i zgradu regionalnog suda u tom gradu, a kad su to odbili, bili su uznemiravani i na kraju su nestali, a njihova tela nikad nisu pronađena.

Inače, radnici su radili na izgradnji hotela koji je deo kompleksa za Olimpijadu koja je bila održana u Sočiju 2014. godine.

foto: Printscreen

Ruski mediji tvrde da je istragom utvrđeno da su srpski radnici ubijeni i zabetonirani u temelj jahting kluba, ali je, pošto bi za pribavljanje tih dokaza bilo potrebno srušiti višespratni luksuzni hotel, ceo slučaj obustavljen. Proveravaju se i indicije da su radnici živi zabetonirani!

Ruski mediji navode da su srpski radnici pripadali firmi „Putevi“. Kurir je pokušao najpre da informacije proveri u „Putevima Užice“, koji su svojevremeno izvodili radove u Sočiju, ali u toj firmi nisu bili voljni da odgovaraju na pitanja novinara. Sekretarica nam je rekla da je direktor Leko Korićanac na gradilištu i da će nam se javiti kad se vrati u kancelariju, ali poziva nije bilo. Na kasnije pozive novinara Kurira niko u Korićančevoj kancelariji nije odgovarao.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track