SRBIJO, POMOZI STEFANU! Bio je sportista kog su iz obesti pretvorili u invalida, izašao je iz kome i sada se bori da se izleči i živi normalno! (FOTO)
Foto: Kurir

apel kurira!

SRBIJO, POMOZI STEFANU! Bio je sportista kog su iz obesti pretvorili u invalida, izašao je iz kome i sada se bori da se izleči i živi normalno! (FOTO)

Društvo -

Redakcija Kurira apeluje na čitaoce da, ukoliko su u mogućnosti, pomognu oporavak nesrećnog mladića!

Stefanova priča je tužna, ali herojska! On je morao da uči sve ispočetka! Njegova hrabrost i borba kroz koju prolazi njegova porodica zaslužuju podršku svih nas!

Stefan je živeo normalnim životom, sve do marta 2013. godine.

Tada ga je, u kafiću preko puta Politehničke škole, mučki i krvnički napao sugrađanin Darko Radivojević, zajedno sa pomagačem Nikolom Šitom.

Radivojević je, dok je Šito sprečavao druge prisutne da pomognu, bezdušno, s leđa, bejzbol palicom nekoliko puta udario Stefana. Dva udarca u glavu od sportiste su u trenutku napravili invalida, koji se i dan-danas oporavlja. Razlog je bio bezazlen. Stefan se dopisivao preko Fejsbuka s devojkom koja se nekada zabavljala s Radivojevićem.

Mladić je čudom preživeo strašne povrede. Izašao je i iz kome.

Naš sin je bio kao biljka. I kada je izašao iz kome posle tri i po meseca, sve je morao od početka da uči. Da ponovo govori, da hoda, pokreće ruke, noge... Retko ko je i prognozirao da će da preživi... - kažu njegovi roditelji.

Njegovo lečenje, međutim, skupo košta.

Redakcija Kurira apeluje na čitaoce da, ukoliko su u mogućnosti, pomognu oporavak nesrećnog mladića. Žiro-račun na koji se mogu uplatiti sredstva na ime Nebojša Jovanović je 205900101873087066 i otvoren je u Komercijalnoj banci.

foto: Kurir

Nebojša, otac, je na birou, a majka Miroslava nigde ne radi i pet godina 24 sata je uz sina, koji samostalno ne može da se kreće dalje od kapije u dvorištu. Ćerka Una je morala četiri godine da bude kod bake u Novom Sadu. Za preskupo lečenje ni sami ne znaju kako se snalaze. Prava na banju više nemaju, a treba i trebalo je plaćati logopede, fizioterapute, odlaske u Beograd, Niš...

Jedan od ciljeva je i da se mladiću vrati vid. Jovanovići sada po četvrti put idu u Rusiju kod čuvenog doktora Ernsta Muldaševa u grad Ufa, blizu granice sa Kazahstanom, u nadi da će Stefan povratiti vid. Jedan odlazak košta oko četiri hiljade evra.

foto: Kurir

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track