AKO KREĆETE NA PUT, BUDITE PAŽLJIVI I STRPLJIVI: Posle podne povećan intenzitet saobraćaja zbog sezone godišnjih odmora
Foto: Dado Đilas

stanje na putevima

AKO KREĆETE NA PUT, BUDITE PAŽLJIVI I STRPLJIVI: Posle podne povećan intenzitet saobraćaja zbog sezone godišnjih odmora

Društvo -

BEOGRAD - U prvom delu dana još je umeren intenzitet saobraćaja koji se nesmetano odvija međutim sa prvim popodnevnim satima očekuje se početak još jednog talasa pojačanog saobraćaja koji će sigurno usloviti veći broj vozila na auto-putevima ka jugu i istoku Srbije, ali i na svim magistralama koje vode ka Jadranu, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Popodne se očekuje osetno veći broj vozila i na pojedinim graničnim prelazima. Zadržavanja mogu biti i na onim najfrekventnijim naplatnim rampama, kao i na svim deonicama gde su aktuelni radovi na putu.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta.

Na teretnim terminalima zadržavanja su na perlazu Horgoš, sa Mađarskom, na izlazu iz zemlje 90, a na ulazu 60 minuta. Sa Hrvatskom na prelazu Batrovci se na izlazu čeka oko 120 minuta, dok se na prelazu Šid na izlazu teretna motorna vozila zadržavaju oko 240 minuta.

Do 1. avgusta od 9.00 do 14.00, zbog radova u zelenom srednjem pojasu na auto-putu kroz Beograd između petlji Mostar i Lasta , u smeru ka Nišu za saobraćaj će biti zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka, a vozači će moći da koriste voznu (srednju) i zaustavnu (krajnju desnu) saobraćajnu traku.

Radovi na izgradnji nadvožnjaka izvodiće se na delu auto-puta Beograd – Novi Sad, u zoni naplatne stanice "Novi Sad Jug". Do 31. jula za saobraćaj će biti zatvorena kolovozna traka u smeru Beograd – Subotica, neposredno pre isključenja sa auto-puta ka naplatnoj stanici "Novi Sad Jug". Saobraćaj će se odvijati dvosmerno kolovoznom trakom u smeru Subotica - Beograd, u dužini od 400 metara.

Rad naplatne stanice "Novi Sad Jug" odvijaće se nesmetano.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track