Najnovije vesti

DOŠLI SU SRPSKI TURISTI, ZAPLAKALI SMO KAD SMO VIDELI OVO! Status volontera iz Grčke u znak zahvalnosti treba svi da vide!
Foto: AP, EPA, Reuters

SVI SU PONOSNI

DOŠLI SU SRPSKI TURISTI, ZAPLAKALI SMO KAD SMO VIDELI OVO! Status volontera iz Grčke u znak zahvalnosti treba svi da vide!

Društvo

Srbi i Grci su uvek bili i ostali glavna podrška jedni drugima, a sada je to i ovaj status potvrdio.

Naime, na Fejsbuk stranici Grčkainfo osvanula je zahvalnica volontera koje je veoma dirnuo pozet srpskih turista.

"Došli su srpski turisti. I pitali za "kolica ljubavi" (ostavljanje namirnica na punktovima za pomoć grčkom narodu) za koja su videli preko Fejsbuka i pitali me da li to i dalje važi... Kupili su hranu za decu... Poštovanje ovakvoj ljudskosti... I stavili su sliku da pomognu i drugi... Zaplakali smo", napisala je volonterka sa Pefkohoroija.

Međutim, odmah je usledio i nastavak ove priče, pa je u komentaru ispod statusa osvanuo i sledeći:

foto: EPA

"Ne znaš koliko me je ljudi zvalo telefonom... Srbi su oglasili na svojim stranicama prevedene tekstove od juče i neprestano dobijam poruke sa pitanjem gde da idu. Ljudskost nema boju ni rasu", glasio je odgovor.

Podsetimo, pokrenute su brojne inicijative za pomoć ugroženim stanovicima, a Srbi su se takođe uključili u sve ove aktivnosti, pa oni koji se nalaze u Grčkoj kupuju namirnice za ugroženi, drugi uplaćuju novac, a pojedini nude i smeštaj grčkim porodicama u Srbiji.

foto: Reuters

Mnogi Srbi su se javili i nudili smeštaj porodicama iz Grčke koje nemaju gde.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...