APOKALIPSA U KRAGUJEVCU, NA ULICAMA REKE! Stravični snimci nevremena, padao grad veličine lešnika! Vanredno stanje u Valjevu! (KURIR TV) (FOTO)
Foto: Printscreen Kurir Tv

nemirno leto

APOKALIPSA U KRAGUJEVCU, NA ULICAMA REKE! Stravični snimci nevremena, padao grad veličine lešnika! Vanredno stanje u Valjevu! (KURIR TV) (FOTO)

Društvo -

Stravične slike nevremena u Kragujevcu, gde je danas padao grad praćen olujom!

Kragujevac je danas zahvatilo jako nevreme, uz jak pljusak, a potom i grad nošen olujnim vetrom.

Grad je bio veličine lešnika.

Nevreme je počelo oko 13 časova!

Tokom 30 minuta nevremena palo je 30 litara vode po kvadratnom metru.

Na društvenim mrežama osvanuli su snimci i slike strašnog nevremena.

Ipak, i Odeljenja za vanredne situacije gradske uprave kažu da veće štete i posledice nema.

#Kragujevac danas

A post shared by Djordje Djokic (@djdjokic) on

Po rečima načelnika Odeljenja za vanredne situacije Dragoša Radovanovića, izlila se kišna kanalizacija, ima poplavljenih podruma i pojedinih kvarova elektro-mreže.

Radovanović je rekao da je "Zelenilo" uklonilo deo stabla koje je srušio vetar na trgu ispred zgrade suda u centru Kragujevca, i da je rešen problem s elktro-kablom u Ulici Ilije Kolovića.

Po informacijama Situacionog centra, građani su prijavili izlivanje kišne kanalizacije u naseljima Sušica, Erdoglija i Petrovac, i poplavljene podrume.

Vanredno u Valjevu

Na sednici štaba za vanredne situacije Valjeva kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Gvozdenović doneta je odluka da se vanredna situacija proglasi na delu teritorije grada.

Ova odluka se donosi zbog toga što su intezivne padavine tokom jula nanele ogromnu štetu na teritoriji MZ Rebelj, Belići, Pateljci, Brezovice, Suvodanje... Oštećenja su uglavno na putevima zbog čega se saobraćaj odvija otežano, a na nekim putnim pravcima je i obustavljen.

Za saniranje posledica već su angažovana komunalna preduzeća koja će raditi na popravci puteva u dužini od blizu 10 kilometara, a radovi će se finansirati iz sredstava budžeta grada Valjeva, dok bi svi mostovi trebalo da se završe u narednih petnestak dana.

Pljusak u celoj zemlji

Kišni pljuskovi zahvatili su područje Srbije i potrajaće do 16h prema prognozi RMHZ.

Grmljavina se očekuje u Sremu i Šumadiji, gde je na snazi narandžasti meteo alarm, kao i na jugoistoku i jugozapadu zemlje, i na području Kosova i Metohije, gde važi žuti meteo alarm.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug/D.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track