VELIKA ČAST ZA ORGANIZACIJU 28. JUN: Milion dolara medicinske pomoći u znak prijema u UN
Foto: Organizacija 28. Jun

Značajan status

VELIKA ČAST ZA ORGANIZACIJU 28. JUN: Milion dolara medicinske pomoći u znak prijema u UN

Društvo -

Osnovana 2012. godine, Organizacija 28. Jun dostavila je do današnjih dana 184 tone humanitarne, medicinske i pomoći za saniranje posledica poplava, u vrednosti od preko 6.1 miliona dolara zemljama zapadnog Balkana

Posle dobijanja preporuke od čak 19 drzava clanica ECOSOC UN da organizacija 28. Jun dobije konsultativni status pri Ujedinjenim nacijama, ovaj status je zvanično i potvrđen i dokumentovan 25.jula ove godine.

Tako je 28. Jun postao jedina organizacija sa zapadnog Balkana kojoj je ukazana ovakva čast i poverenje.

Od procenjenih 10 miliona nevladinih organizacija u svetu, manje od 0.0005%, odnosno 4.500, dostiglo je ovaj status.

foto: Organizacija 28. Jun

Kako bismo proslavili ovo značajno dostignuće, Organizacija 28. Jun poslaće najsavremeniju medicinsku opremu u vrednosti od gotovo milion dolara, koja će biti dodeljena zdravstvenim ustanovama, na Balkanu, kojima je to najpotrebnije, ističu u Organizaciji 28. Jun.

Medicinsku pomoć sačinjavaju EKG/ECG aparati, skeneri, ultrazvučni aparati, aparati za anesteziju i mnoge druge vredne mašine i aparature, koje će našem narodu omogućiti veći stepen zdravstvene zaštite.

Osnovana 2012. godine, Organizacija 28. Jun dostavila je do današnjih dana 184 tone humanitarne, medicinske i pomoći za saniranje posledica poplava, u vrednosti od preko 6.1 miliona dolara zemljama zapadnog Balkana i u tom poduhvatu nastavljamo i u budućnosti, kažu u ovoj Organizaciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track