Najnovije vesti

SVETLANA KITIĆ NEĆE OSTATI BEZ STANA: Beogradska vlast joj našla banku za refinansiranje kredita
Foto: Zorana Jevtić

POMOĆ

SVETLANA KITIĆ NEĆE OSTATI BEZ STANA: Beogradska vlast joj našla banku za refinansiranje kredita

Društvo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rešio je problem rukometašice Svetlane Kitić kako ne bi ostala bez stana zbog kredita u švajcarskim francima.

Vesić je problem rešio na taj način što je našao drugu banku da joj refinansira kredit, a banka koja je htela da joj proda stan sada se naplaćuje, navodi Blic.

Inače, ta prodaja je bila zakazana za 2. avgust.

Kitić navodi da je zamolila gradsku sekretarku za sport i omladinu Draganu Pesić-Belojević da joj pomogne i da ju je odmah primio Vesić kome je, kaže, beskrajno zahvalna jer joj je pomogao.

"Pitala sam ga da li postoji mogućnost da mi se nađe banka koja će da refinasira dug. Vesić mi je tada rekao: "Shvatio sam, neću da dozvolim da jedna Svetlana Kitić sa decom ide na ulicu". Još je dodao da bi bilo sramota za naše društvo da nekada najbolja rukometasica sveta i osvajač brojnih medalja bude tako ponižena. "Vi ste zaslužili da vam se Beograd oduzi". To je i uradio i nadam se da će sve biti završeno do 15. avgusta tako da će banka dobiti svoj novac, ja otplatu svog kredita , ali i mir i spokoj", kaže Kitić.

Ona je inače stambeni kredit u švajcarcima uzela 2007. godine, ali je u međuvremenu kredit značjano uvećan zbog promene kursa švajcarskih franaka.

Do prošle godine kaže da je redovno isplaćivala rate, a da je zatim pokušala da se dogovori sa bankom, međutim, to nije uspela i banka je sa njom raskinula ugovor, a stan stavljen na prodaju. Prva licitacija je bila 6. aprila, a druga 15. jula.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...