Najnovije vesti

ĐORĐEVIĆEVO ALARMANTNO UPOZORENJE: Ako ovako nastavimo, uskoro neće imati ko da nam radi
Foto: Dado Đilas

loš prirodni priraštaj

ĐORĐEVIĆEVO ALARMANTNO UPOZORENJE: Ako ovako nastavimo, uskoro neće imati ko da nam radi

Društvo

Ministar za rad Zoran Đorđević upozorio je danas da smo vrlo stara nacija, sa prosekom od 43 godine i da ćemo se zbog negativnog prirodnog priraštaja uskoro suočiti sa manjkom radne snage, jer neće imati ko da radi.

Đorđević je za Radio Beograd rekao da državni vrh želi da promeni demografsku sliku Srbije, jer "sve što radimo ostaće bez efekta ukoliko nemamo dovoljno mladih ljudi".

Kaže da su izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom samo prva mera države u podsticaju radanja u Srbiji, a prvi rezultati tih mera se mogu videti tek za deset godina.

Na pitanje da li će penzionerima biti vracena primanja na visinu pre donošenja Zakona o privremenom umanjenju penzija iz 2014. godine, ministar Đordevic je rekao da "penzije nece biti vracene na 2014. godinu nego će svima biti vece." Prema njegovim rečima, do kraja godine trebalo bi da bude usvojen Zakon o ratnim veteranima i vojnim invalidima.

"Taj krovni zakon ce jasno definisati zaštitu prava veterana koja im garantuje država i tako poboljšati njihov socijalni, zdravstveni i ekonomski položaj", rekao je Djorđević.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...