VOZAČI, NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Ogromne gužve zbog RADOVA NA PUTU! Ako krećete na put, ove delove izbegavajte
Foto: AMSS Printscreen

Najveća zadržavanja zbog radova

VOZAČI, NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Ogromne gužve zbog RADOVA NA PUTU! Ako krećete na put, ove delove izbegavajte

Društvo -

Ako narednih dana planirate da krenete na letovanje ili vam pak predstoji vraćanje sa godišnjeg odmora, naoružajte se velikim strpljenjem jer, pored dužeg zadržavanja na nekim graničnim prelazima, očekuje vas gužva i na nekim delovima puta.

Najveće gužve mogu vas dočekati na putu Jagodina-Ćuprija na mostu u mestu Crne Bare, Novi Sad - Subotica, Niš-Vranje, zatim kod Vladičinog Hana, Surdulice, Gornjeg Polja u Grdeličkoj klisuri, Leskovca, Aleksinca, ali i na putevima Zaječar-Salaš i Zaječar-Negotin. Takođe, prema mapi Auto-moto saveza Srbije, radovi su u toku kod Požege, puta Guča-Ivanjica, Užice - Ovčar Banja, Gornji Milanovac - Zagrđe, na ulazu u Šabac, put Požarevac-Kostolac, dok je na putu Sremski Karlovci - Bastol u toku obustava saobraćaja i koristi se obilaznica.

Prema informacijama Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

- Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS, zadržavanja na našim graničnim prelazima su: na putničkim terminalima iz Srbije ka Hrvatskoj oko 30 minuta, dok su na ulasku u Srbiju zadržavanja oko pola sata. Zbog pojačane kontrole hrvatskih vlasti moguća su duža zadržavanja na njihovim graničnim kontrolnim terminalima prilikom ulaska i izlaska iz Hrvatske, zbog čega su zadržavanja često duža od nego na našim graničnim prelazima, a na koje vozači i putnici moraju biti spremni - upozorava AMSS.

Na graničnom prelazu Gradina, na izlazu iz zemlje, putnička vozila čekaju oko 120 minuta, na prelazu Horgoš, na ulasku u Srbiju, do 60 minuta, a na prelazu Gostun u pravcu ka Crnoj Gori oko sat vremena. Zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz zemlje na GP Šid i Batrovci su oko 120 minuta. Na Preševu ka Makedoniji se čaka od 30 do 60 minuta, a isto toliko vremena će vam trebati i za ulazak u zemlju iz ovog pravca. Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja, vozačima se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

ZADRŽAVANJE NA GRANICAMA: Šid ulaz u Srbiju 30 minuta, izlaz 30 minuta Gradina ulaz/izlaz 120 minuta Gostun ulaz/izlaz 60 minuta Preševo ulaz/izlaz 60 minuta

(Kurir.rs/J.Pronić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track