LJUBOMIR JE SEBI ZAKUCAO EKSER U DLAN! Otkrivamo šta se krije iza očajničkog poteza ratnog veterana!
Foto: Udruženje boraca Valjevo

traži prava!

LJUBOMIR JE SEBI ZAKUCAO EKSER U DLAN! Otkrivamo šta se krije iza očajničkog poteza ratnog veterana!

Društvo -

Predsednik Udruženja boraca rata od 1990. Valjeva Ljubomir Bradić (56) čekićem je zakucao sebi ekser u dlan leve ruke iz protesta što Ministarstvo za boračka pitanja nije, kako kaže, ispunilo obećanje i uslišilo zahteve zbog kojih veterani od nedelje štrajkuju glađu.

Bradić se u prostorijama udruženja na ovaj čin odlučio kako bi skrenuo pažnju na težak položaj saboraca.

- Od prošle godine zahtevamo od ministarstva da ispuni 11 zahteva. U nedelju smo započeli štrajk glađu, a u utorak su došla dva predstavnika ministarstva. Rekli su nam da odredimo tri uslova koji su nam najvažniji i da će ih oni ispuniti do šest sati po podne istog dana. Pristali smo i kao prvi uslov tražili da se priključi struja dvojici bolesnih i socijalno ugroženih boraca koju će oni da plaćaju, zatim da se odmah sredi enterijer spomen-obeležja u Valjevu i da se uradi revizija zdravstvenog pregleda u Fondu PIO za jednog borca koji ne može da radi, a komisija je zaključila da je lečenje završeno, pa ne može ni da radi ni da ide u penziju. I oni su pristali da to reše - ističe Bradić.

foto: Udruženje vetrerana Valjevo

On dodaje da su u utorak iz ministarstva tražili produžetak roka do juče u 10 sati, ali da ništa nisu uradili. Ministarstvo se nije oglasilo ovim povodom.

S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track