JOŠ JEDAN VETERAN PROBIO RUKU EKSEROM: Štrajk Valjevaca sve radikalniji
Foto: Udruženje boraca Valjevo

OČAJ

JOŠ JEDAN VETERAN PROBIO RUKU EKSEROM: Štrajk Valjevaca sve radikalniji

Društvo -

Arsenijević se u bolnici onesvestio, pa su ga lekari reanimirali, posle čega su mu uključili infuziju

Ratni veteran Gojko Arsenijević, član Udruženja boraca rata od 1990. Valjeva, koji od nedelje štrajkuju glađu, probio je juče sebi ekserom levu ruku, dan pošto je isto to učinio i predsednik ovog udruženja Ljubomir Bradić.

Arsenijevića je Hitna pomoć prevezla u bolnicu u Valjevu, gde mu je ukazana pomoć.

- Arsenijević se u bolnici onesvestio, pa su ga lekari reanimirali, posle čega su mu uključili infuziju. U tom trenutku su došla dvojica policajaca, koji su pokušali da od veterana Milana Nedića, koji je bio sa Arsenijevićem, na silu oduzmu daščice koje je Arsenijević ukucao u šaku.

Kad su krenuli Nediću da uvrću ruku, Arsenijević je pokidao braunilu da bi ga zaštitio. Istovremeno su dvojica policajaca upala u prostorije udruženja i tražila od nas da prekinemo štrajk, preteći da će nas pohapsiti. Zbog toga sam protiv četvorice policajaca podneo krivičnu prijavu - priča Ljubomir Bradić, predsednik Udruženja.

Neki od zahteva veterana koji štrajkuju su da se priključi struja dvojici bolesnih i socijalno ugroženih boraca, da se srede spomen-obeležja u Valjevu i da se uradi revizija zdravstvenog pregleda u Fondu PIO za jednog borca koji ne može da radi, a komisija je zaključila da je lečenje završeno.

Kurir.rs/Slavica Tomčić Foto:Udruženje veterana Valjevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track