JELENA JE SA BEBOM DOŠLA KOD NOTARA, PA DOŽIVELA NEVIĐENI ŠOK: Ušla da overi ugovor, a onda se dogodilo nešto što ju je RAZBESNELO!
Foto: Printscreen/RTS

PODNEĆE PRITUŽBU

JELENA JE SA BEBOM DOŠLA KOD NOTARA, PA DOŽIVELA NEVIĐENI ŠOK: Ušla da overi ugovor, a onda se dogodilo nešto što ju je RAZBESNELO!

Društvo -

Jelena Stojaković došla je iz Frankfurta u Šabac da bi kod javnog beležnika, sa sestrom i majkom, potpisala ugovor o prodaji nekretnine. U zakazanom terminu došla je sa bebom, jer nije imala kome da je ostavi na čuvanje.

Kaže da je po ulasku u kancelariju zamolila beležnika da isključi klima uređaj i nije mogla da veruje kada je od njega dobila odgovor da nije problem klima, nego beba.

"On je tako postupio prema nama da sam se ja osećala kao da sam sa sobom dovela kuče, a ne malo dete koje, pritom, ja još uvek dojim. Prosto mi je nenormalno da ja odem kod javnog beležnika da overim potpis i da mi kaže da sam neozbiljno shvatila situaciju, da ja ne treba da dovodim malu bebu, da je to zabranjeno. Zašto nije stavio nalepnicu, precrtano, zabranjeno za bebe", rekla je Jelena Stojaković.

Javni beležnik Nenad Vujić rekao je da gospođa Stojaković nije izbačena iz kancelarije i da je posle njegove sugestije samovoljno otišla. Tok razgovora, kako navodi, zabeležen je kamerom.

"Gospođa je revoltirano izašla. Mislim da je bilo drugih načina da se nađe bolje rešenje. Po pravilu, roditelji se snađu na neki način da deca ne prisustvuju ovakvim poslovima, jer prosto, ona mogu samo otežavati da se ovakvi poslovi sprovedu na pravi način", rekao je Nenad Vujić, javni beležnik iz Šapca.

Primeri u svetu pokazuju da su vrata bebama svuda otvorena. Jedan profesor u Izraelu pričuvao je bebu studentu na predavanju, a prava senzacija u Evropskom parlamentu bila je jednomesečna beba koju je italijanska poslanica dovela na sednicu. U Nemačkoj, kaže Jelena, bebe svuda imaju prednost.

"Nigde, gde god sam otišla, u bilo koju instituciju, u bilo koju zgradu, u bilo koju upravu ili kancelariju, niko mi nije zabranio da dovedem svoje dete. Ja sam se i porodila u porodilištu koje je 'bebi frendli'. Od momenta porođaja, dete je 24 sata bilo sa mnom", kaže Jelena Stojaković.

Jelena, koja planira da napiše pritužbu protiv prvog javnog beležnika, je u Šapcu ugovor potpisala kod drugog beležnika.

Pravnici o ovom slučaju kažu da je verovatno reč o pogrešnom načinu ophođenja i da zakon nijednom odredbom ne zabranjuje prisustvo bebama ni u jednoj ustanovi, ali da se podrazumeva da u određenim situacijama, kao u sudu, na primer, onaj ko vodi postupak, ima pravo da obezbedi potrebne uslove, koji se postižu dogovorom.

(Kurir.rs/RTS/Foto: Printscreen, RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track