Najnovije vesti

USKORO REŠENJA ZA 577 MEDICINARA SA KOSOVA: Posle 16 godina privremenog rada papiri stižu u septembru
Foto: Reuters/Ilustracija

Šansa da zdravstvene ustanove na KiM zaposle kadar koji im nedostaje

USKORO REŠENJA ZA 577 MEDICINARA SA KOSOVA: Posle 16 godina privremenog rada papiri stižu u septembru

Društvo

BEOGRAD - Svih 577 zdravstvenih radnika, uglavnom medicinskih sestara i tehničara koji 12 do 16 godina "privremeno" rade u zdravstvenim ustanovama u užoj Srbiji, a plate primaju kao zaposleni na KiM, dobiće uskoro zvanična rešenja o zaposlenju u centralnoj Srbiji.

 

Prema informacijama lista iz Ministarstva zdravlja, njihovim uključivanjem u zdravstveni sistem, otvoriće se prostor da zdravstvene ustanove na KiM zaposle kadar koji im nedostaje, pišu Novosti

foto: Reuters/Ilustracija

Kako se navodi, to je prilika za mlade nezaposlene lekare i medicinske sestre sa KiM, a koje Srbija želi da zadrži na tom prostoru.

 

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Branislav Vekić rekao je za list da će svih 577 zdravstvenih radnika do kraja septembra dobiti rešenje. 

 

Prema njegovim rečima, napravljen je predlog nove uredbe o mreži zdravstvenih ustanova na KiM, prema kojem se sadašnjih 30 svodi na pet plus dve zdravstvene ustanove. Vekić je dodao i da se time i formalno-pravno gase one zdravstvene ustanove koje na KiM odavno ne postoje i pripajaju se centrima koji rade.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti/Foto: 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...