NOVITETI U OBAVLJANJU KOMUNALNIH DELATNOSTI:  Odsad licence i za upravljanje grobljima, sahranjivanje, javno osvetljenje, dimničarske usluge!
Foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

Zakon o komunalnim delatnostima

NOVITETI U OBAVLJANJU KOMUNALNIH DELATNOSTI: Odsad licence i za upravljanje grobljima, sahranjivanje, javno osvetljenje, dimničarske usluge!

Društvo -

Uredba se odnosi isključivo na delatnike koji započinju poslovanje

BEOGRAD - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da je u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima obrazovalo Komisiju za licenciranje obavljanja komunalnih poslova.

Komisija, koja ima zadatak da proverava ispunjenost uslova za otpočinjanje obavljanja komunalnih delatnosti, izdavaće licence za upravljanje grobljima i sahranjivanje, pogrebnu delatnost, javno osvetljenje, prevoz putnika za vodni saobraćaj, dimničarske usluge i delatnost zoo-higijene.

Posao Komisije je da u skladu sa Uredbom o načinu i uslovima za otpočinjanje obavljanja komunalnih delatnosti utvrdi da li podnosilac zahteva ispunjava neophodne uslove i na osnovu toga donosi rešenje o licenciranju.

Kako se navodi, uredba se odnosi isključivo na delatnike koji započinju poslovanje, dok su aktivni vršioci dužnosti komunalnih delatnosti dužni da svoje poslovanje usklade sa Uredbom.

U narednom periodu Ministarstvo će urediti i uslove za preostale komunalne delatnosti, a to su upravljanje komunalnim otpadom, upravljanje pijacama, održavanje puteva, održavanje čistoće, održavanje javnih zelenih površina i upravljanje javnim parkiralištima.

Komisiju koja proverava ispunjenost uslova za otpočinjanje obavljanja komunalnih delatnosti čine predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva privrede, Ministarstva rudarstva i energetike, Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva finansija, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track