DETALJI NAPADA NA VODITELJKU SLAĐANU TOMAŠEVIĆ: Prišla da skine rešenje sa vrata, a onda je komšinica udarila u glavu
Foto: Printscreen/Instagram

komšijska svađa

DETALJI NAPADA NA VODITELJKU SLAĐANU TOMAŠEVIĆ: Prišla da skine rešenje sa vrata, a onda je komšinica udarila u glavu

Društvo -

Voditeljka RTS-a Slađana Tomašević završila je pre nekoliko dana u Urgentnom centru nakon što je u zgradi u kojoj živi komšinica udarila u glavu, a incident se dogodio 10. avgusta u zgradi na Dorćolu, gde voditeljka živi sa porodicom.

Sve se desilo oko 15 sati, kada je Slađana nameravala da napusti zgradu. Do napada je došlo kada je komšinica Tamara K. (45), ćerka upravnika zgrade, zatekla Slađanu kako sa vrata lifta skida obaveštenje pristiglo iz inspekcije.

- Slađana je ispred lifta naišla na predsednika skupštine stanara zgrade i njegovu ćerku. Na liftu je videla obaveštenje građevinske inspekcije kojom joj se nalaže da izvrši određene korekcije na fasadi svog stana koji je ranije tokom godine dograđivala. Kada je videla rešenje, mahinalno je rukom posegnula za njim, a upravnik zgrade joj je rekao da ne cepa rešenje. Tada ju je, iz čista mira, njegova ćerka udarila nadlanicom u lice - kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

Iako u šoku, Slađana je ostala pribrana i nije uzvratila istom merom, već se vratila u svoj stan i slučaj prijavila policiji. Posle dvadesetak minuta policajci su se stvorili na vratima upravnika i njegove ćerke, sa kojima je, kako saznaje list, obavljen razgovor u policijskoj stanici.

Kako su reporterima lista rekle Slađanine komšije, zgrada ima video nadzor koji pokriva i hol zgrade i ulaz u nju. Ipak, ti snimci navodno policiji nisu bili od značaja, jer nisu snimili konkretan trenutak udarca. Voditeljka RTS je takođe dala iskaz policiji o napadu, posle čega je odvezena u Urgentni centar, gde su joj konstatovane lakše povrede.

Slađana je i dalje u šoku nakon napada koji joj je dogodio u zgradi i, zbog čitavog događaja, otišla je iz zemlje kako bi ohladila glavu. Povod iznenadnog puta je i strah od komšija i napada koji se dogodio u zgradi u kojoj živi sa svojom porodicom.

Ovaj incident je, očigledno, proizvod ozbiljno narušenih komšijskih odnosa, koji

su poremećeni još od prošle godine, kada je počela nadogradnja stanova na poslednjem spratu zgrade. U njoj, inače, ne učestvuje samo popularna voditeljka, već još nekoliko porodica koji su za radove dobili saglasnost opštine.

List je imao uvid i u iskaz Tamare K, koja je osumnjičena za napad na voditeljku RTS. U njemu se opisuje incident, a žena koja je napala Slađanu praktično priznaje delo:

- Pružila je ruku i krenula da cepa rešenje koje je bilo zalepljeno na vrata. Tada sam prišla Slađani i svojom desnom rukom koja mi je bila izvrnuta palcem okrenutim na dole udarila je u predelu leve strane njenog obraza - ispričala je Tamara K. policiji. Ona je na kraju iskaza rekla i da joj je “mnogo žao” što je izgubila “stabilnost” i sebe dovela u nezgodnu situaciju jer joj, navodno, nije bila namera da povredi voditeljku.

Napadnuta voditeljka je za Kurir potvrdila da je napadnuta i opisala šta se dogodilo.

"Na žalost, tačno je da se incident dogodio i naravno da sam o tom događaju odmah obavestila nadležne državne organe. Po nalogu tužilaštva, uzeti su svi potrebni dokazi, kao i video snimak sa sigurnosnih kamera zgrade, gde se više nego jasno vidi sam događaj. U vezi sa tim, nadležni organi rade svoj posao i ja ne bih ništa dalje komentarisala", rekla je Slađana Tomašević.

Sve ovo nanelo je nemerljiv stres mojoj porodici i meni.

Što se tiče "pomenute nadogradnje", želim da naglasim da je sve urađeno u skladu sa zakonom i uz sve potrebne dozvole i saglasnosti, koje sam ako je to uopšte nekome bitno, čekala više od devet godina. Svesna svoje odgovornosti i posla kojim se bavim, nikada ne bih uradila ništa što je u suprotnosti sa bilo kojim zakonom.

Kao osoba koja se bavi javnim poslom, osuđujem svaki vid nasilja - kako fizičkog, tako i psihičkog" - kazala je ona.

(Kurir.rs/Blic/Miroslava Brkić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track