UČITELJI I NASTAVNICI PROŠLI OBUKU: Digitalna nastava u 2.000 učionica u Srbiji
Foto: Marina Lopičić

pilot projekat

UČITELJI I NASTAVNICI PROŠLI OBUKU: Digitalna nastava u 2.000 učionica u Srbiji

Društvo -

BEOGRAD - Učenici prvog i petog razreda od septembra će, osim iz klasičnih, papirnih udžbenika, učiti i iz digitalnih, koji se u škole uvode kroz pilot projekat "Digitalna učionica".

Nastava u digitalnom obliku biće organizovana u 2.000 učionica, a učitelji i nastavnici koji su prijavili na javni poziv Ministarstva prosvete već su prošli obuku.

Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković kaže da su učitelji i nastavnici dobili računare, projektore, da imaju internet, a otkupljeni su i elektronski sadržaji koji će se koristiti u nastavi.

"Pozvali smo najmotivisanije učitelje i nastavnike da se prijave na konkurs i prošli obuku, jer su nam oni ciljna grupa. Sigurni smo da će primenjivati digitalne udžbenike u nastavi jer žele da rade na najbolji mogući način", rekla je Nedeljković.

Iz nekih škola prijavilo se više nastavnika koji su zainteresovani da nastava bude digitalizovana, iz nekih samo jedan, a bilo je i škola gde se nije prijavio ni jedan učitelj i nastavnik.

Elektronski udžbenici koristiće se u nastavi uporedo sa štampanim, klasičnim udžbenicima. Roditelji kupuju samo klasične udžbenike, dok će digitalni za decu biti besplatni.

Direktor Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja Zlatko Glušanović kaže za Tanjug da se digitalni udžbenici uvode u nastavu kroz pilot projekat i da su stručnjaci Zavoda pregledali da li digitalni udžbenik odgovara sadržaju već odobrenog štampanog.

Napravljen je, dodaje, Katalog digitalnih udžbenika u kome se nalazi 40 digitalnih udžbenika za prvi razred i 66 za peti razred.

"Digitalna učionica" projekat je Vlade Srbije, a sprovodi ga Ministarstvo prosvete.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track