Najnovije vesti

ZBOG NAPONA STRUJE PROPALO 500 KG MESA: Incident sa hranom u domu za stare, inspekcija zabranila upotrebu zbog moguće zaraze
Foto: Shutterstock

zbog napona struje!

ZBOG NAPONA STRUJE PROPALO 500 KG MESA: Incident sa hranom u domu za stare, inspekcija zabranila upotrebu zbog moguće zaraze

Društvo

Usled napona struje koji varira u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina izgoreo je kompresor u minusnoj komori i došlo je do otapanja 500 kilograma mesa, inspekcija je naložila da meso ne sme da se upotrebi zbog potencijalne zaraze!

 

foto: Profimedia


Pojavile su se i neke neproverene informacije da je u mesu pronađena ešerihija koli, međutim, direktor pomenutog doma Vojkan Stanojević kaže za Kurir da se još uvek čekaju rezultati analize uzetih uzoraka, ali ističe da je meso van upotrebe.


- Meso je bilo u minusnoj komori, izgoreo je kompresor i komora je počela da se otapa zbog napona struje koji varira. To se desilo u petak, meso uopšte nije ni ušlo u upotrebu, a odmah su obaveštene veterinarska i sanitarna inspekcija, koje su sprovele vanredni inspekcijski nadzor po proceduri. Uzeli su uzorke mesa i očekujemo danas rezultate analiza - objašnjava Stanojević.

 

foto: Kurir


On naglašava da će odmah nakon analiza objaviti rezultate na zvaničnom sajtu ustanove.


- U pitanju je oko 500 kilograma mesa, koje nije u upotrebi. Hrana se kontroliše uvek i redovno, niko nije ugrožen. Najbitnije je da su svi bezbedni i da niko nije stradao, osim mesa - navodi naš sagovornik.

 

foto: Profimedia


Veterinarska inspekcija je obaveštena o navedenoj incidentnoj situaciji koja je prouzrokovana kvarom instalacija u minusnoj komori, u kojoj je u tom trenutku bilo lagerovano zamrznuto meso.


- Preduzete su sve neophodne mere kako hrana ne bi ušla u lanac ishrane. Meso iz komore je blokirano i poslato na ispitivanje, koje je u toku - naveli su iz Ministarstva poljoprivrede.

 

 

 

Kurir.rs/ M. B./ Foto: Shutterstock, Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...