ZBOG NAPONA STRUJE PROPALO 500 KG MESA: Incident sa hranom u domu za stare, inspekcija zabranila upotrebu zbog moguće zaraze
Foto: Shutterstock

zbog napona struje!

ZBOG NAPONA STRUJE PROPALO 500 KG MESA: Incident sa hranom u domu za stare, inspekcija zabranila upotrebu zbog moguće zaraze

Društvo -

Usled napona struje koji varira u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina izgoreo je kompresor u minusnoj komori i došlo je do otapanja 500 kilograma mesa, inspekcija je naložila da meso ne sme da se upotrebi zbog potencijalne zaraze!

foto: Profimedia

Pojavile su se i neke neproverene informacije da je u mesu pronađena ešerihija koli, međutim, direktor pomenutog doma Vojkan Stanojević kaže za Kurir da se još uvek čekaju rezultati analize uzetih uzoraka, ali ističe da je meso van upotrebe.

- Meso je bilo u minusnoj komori, izgoreo je kompresor i komora je počela da se otapa zbog napona struje koji varira. To se desilo u petak, meso uopšte nije ni ušlo u upotrebu, a odmah su obaveštene veterinarska i sanitarna inspekcija, koje su sprovele vanredni inspekcijski nadzor po proceduri. Uzeli su uzorke mesa i očekujemo danas rezultate analiza - objašnjava Stanojević.

foto: Kurir

On naglašava da će odmah nakon analiza objaviti rezultate na zvaničnom sajtu ustanove.

- U pitanju je oko 500 kilograma mesa, koje nije u upotrebi. Hrana se kontroliše uvek i redovno, niko nije ugrožen. Najbitnije je da su svi bezbedni i da niko nije stradao, osim mesa - navodi naš sagovornik.

foto: Profimedia

Veterinarska inspekcija je obaveštena o navedenoj incidentnoj situaciji koja je prouzrokovana kvarom instalacija u minusnoj komori, u kojoj je u tom trenutku bilo lagerovano zamrznuto meso.

- Preduzete su sve neophodne mere kako hrana ne bi ušla u lanac ishrane. Meso iz komore je blokirano i poslato na ispitivanje, koje je u toku - naveli su iz Ministarstva poljoprivrede.

Kurir.rs/ M. B./ Foto: Shutterstock, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track