Najnovije vesti

VOJSKA SRBIJE DOBILA NAJMLAĐU GENERACIJU OFICIRA: Ovo je Sanja iz Kosjerića, školovanje završila ČISTOM DESETKOM! (VIDEO)
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Svečana promocija oficira u beogradu

VOJSKA SRBIJE DOBILA NAJMLAĐU GENERACIJU OFICIRA: Ovo je Sanja iz Kosjerića, školovanje završila ČISTOM DESETKOM! (VIDEO)

Društvo
1 / 12 Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

BEOGRAD - Vojska Srbije dobila je danas najmlađu generaciju oficira, a prva u rangu 4. klase Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije je Sanja Milutinović iz Kosijerića, koja je školovanje završila sa prosečnom ocenom 10,00.

"Jako sam uzbuđena i ponosna s obzirom da je sam čin promocije nešto što mi cekamo ovih dugih šest godina", rekla je ona.

Kako je pojasnila, najmlađe potporučnike u narednom periodu očekuje šest meseci staža i polaganje državnog ispita, nakon čega će biti raspoređeni u jedinice Vojske Srbije prema potrebama sistema.

"Moja želja je da to bude Beograd", rekla je Sanja i budućim mladim oficirima poručila da vredno i marljivo rade i da se trude jer se trud na kraju uvek isplati.

Među kadetima 139. klase Vojne akademije najbolji u rangu po službama je Dušan Miljković iz Vlasotinca koji je školovanje završio sa opštim uspehom 9,60. "Veoma sam srećan, još uvek nisam došao sebi nakon svega ovoga...uzbuđenje je veliko jer je ovaj dan za mene veoma poseban", rekao je on.

Kada je reč o planovima za budućnost, kaže da želi da završi master i doktorske studije i da se usavršava u struci. Buduće oficire je savetovao da veruju u svoju zemlju i da nastave da se usavršavaju u struci kako bi stekli što više znanja zato što se, dodao je, znanjem može postići sve.

 

Na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine danas je u prve oficirske činove promovisano ukupno 131 kadet i kadetkinja Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Najboljima u rangu uručene su oficirske sablje, najuspešnijim kadetima po vidovima i službama pištolji sa posvetom, a najboljim kadetima Medicinskog fakulteta dodeljeni su paradni bodeži.

 

Ove godine Vojnu akademiju završilo je 102 kadeta i kadetkinja 139. klase Vojne akademije, među kojima su dvojica kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i jedan iz MUP-a Republike Srpske.

Medicinski fakultet VMA završilo je 29 mladića i devojaka 4. klase Medicinskog fakulteta VMA.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...