ISPITIVALI ME KOSOVSKI OBAVEŠTAJCI! REKLI SU DA ĆE UPRLJATI MENE I MOJU PORODICU! Oglasio se Gujon nakon torture kosovske policije i poslao EMOTIVNU PORUKU!
Foto: Dragana Udovičić

stravično!

ISPITIVALI ME KOSOVSKI OBAVEŠTAJCI! REKLI SU DA ĆE UPRLJATI MENE I MOJU PORODICU! Oglasio se Gujon nakon torture kosovske policije i poslao EMOTIVNU PORUKU!

Društvo -

Francuski humanitarac Arno Gujon, koji je danas priveden na prelazu Merdare, a potom mu je zabranjen ulazak na Kosovo, oglasio se nakon svega na svom Fejsbuk profilu:

- Dragi prijatelji, sanas sam na prelazu Merdare bio priveden, pretresen i data mi je zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju na neodređeno vreme bez obrazloženja. Nakon toga su iz Prištine došli pripadnici kosovske obaveštajne službe koji su me ispitivali o našim humanitarnim akcijama na Kosovu, kao i o člancima objavljenim o nama u uglednom francuskom listu Figaro. Zaprećeno mi je da će "pošto prljam Kosovo u francuskim medijima da uprljaju mene, moju porodicu, moju ličnost, na sve moguće načine i preko svih mogućih kanala".

Zabranom ulaska na Kosovo i Metohiju oni žele da zabrane humanitarnu pomoć Srbima u enklavama kojima pomažemo već 14 godina. Pretnjama mom integritetu, žele da odustanem od mog zalaganja da se istina o kršenju ljudskih prava Srba, Roma, Goranaca i drugih nacionalnih manjina na Kosovu čuje na Zapadu. Humanitarni rad i istina o situaciji na Kosovu i Metohiji, kojim sam posvetio pola svog života (14 godina), pokušali su da sruše za samo nekoliko sati danas.

Mnogo sam zabrinut i ne znam kako će se sada stvari odvijati, ali ono što je sigurno, to je da se neću pomiriti dok ne budem ponovo upalio sveću u Visokim Dečanima gde sam se krstio, dok ne budem ponovo poljubio ikonu presvete Bogorodice u manastiru Gračanica gde sam zaprosio svoju ženu i dok ne budem mogao da ponovo vidim svoje kumove, pobratime i prijatelje u Novom Brdu, Banjama, Crkolezu, Štrpcu i svim selima Kosova i Metohije... - napisao je Gujon na svom Fejsbuk profilu.

Da podsetimo, kako je naveo ranije, na Kosmet se zaputio kako bi prisustvovao otvaranju farme za živinu u koju je uloženo 50.000 evra i na kojoj će raditi nekoliko ljudi, a narednih dana bila je planirana i poseta škola koje su renovirane dvostruko većim sredstvima.

Sa njim su zaustavljeni i pripadnici humanitarne organizacije “Srbi za Srbe“, koji su takođe učestvovali u finansiranju i formiranju farme koja je trebalo da bude otvorena.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track