Najnovije vesti

SRBIJA JE UZ MALOG DUŠANA TODOROVIĆA (4): Mališan smešten u bolnicu u Barseloni, predstoji VELIKA BORBA!
Foto: Privatna Arhiva

POČINJE LEČENJE

SRBIJA JE UZ MALOG DUŠANA TODOROVIĆA (4): Mališan smešten u bolnicu u Barseloni, predstoji VELIKA BORBA!

Društvo

Dušan Todorović, četvorogodišnji dečak iz Svilajnca koji boluje od karcinoma neoblasma, a koji je sinoć avionom Vlade Srbije uz pratnju lekara Dečje bolnice u Tiršovoj otputovano u Barselonu, smešten je u bolnicu.

- Dušan je smešten u blonicu i verujem da će lekari uskoro preduzeti sve što je neophodno - rekao je predsednik Fondacije "Podrži život" Ratomir Antonović.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za jutros RTS da je Dušan Todorović, koji boluje od agresivnog oblika tumora, stigao u Barselonu i da kreće sa lečenjem.

- Dušan je stigao u bolnicu. Na aerodromu su ga dočekali iz naše ambasade. Javio se otac, na sigurnom su, Dušan je dobro podneo put, kreće borba, svi moramo pozitivno da razmišljamo, Dušan je naše dete, svih nas, ovo je primer da se ujedinila cela Srbija, ne pravimo nikakvu razliku, želimo da pomognemo svima - naveo je Lončar.

Lončar je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je država Srbija dala garancije za lečenje Dušana u Barseloni.

Navodi da je doneta odluka Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da se za pet pacijenata koji čekaju lečenje uplati 250.000 evra. Poziva roditelje bolesne dece da podnesu zahtev za pomoć jer, kako kaže, država može da pomogne, ali postoje procedure koje se moraju poštovati.

Dečak za kojeg se moli cela Srbija prethodno je iz Svilajnca prevezen helikopterom MUP-a Srbije do Beograda, a svojom hrabrošću zadivio je pilote.

Mali heroj se nije plašio tokom leta helikopterom do Beograda, a pre nego što će ući u avion "lir džet" koji je ustupila Vlada Srbije kako bi dečak otputovao u Španiju, pilot helikoptera skinuo je sa svoje uniforme značku orla i dao je Dušanu uz rešenicu:

"Ovo ti je zato što se nisi plašio letenja i zato što si bio pravi pilot".

Borba za život dečaka podigla je Srbiju na noge, ujedinivši stanovnike u zajedničkoj borbi protiv dva najveća Dušanova neprijatelja: vremena i nedostatka novca za lečenje. Novac za njegovo lečenje uplaćen je subotu u toku dana na račun klinike u Barseloni.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...