KAD ZAGRME SRPSKI AVIONI: Digla su se krila naše armije, ovako piloti izvode taktičke vežbe (FOTO, VIDEO)
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

vojska srbije

KAD ZAGRME SRPSKI AVIONI: Digla su se krila naše armije, ovako piloti izvode taktičke vežbe (FOTO, VIDEO)

Društvo -

Taktička vežba vazduhoplovstava Srbije i Rumunije "Er solušn 2018" (Air Solution 2018) počela je danas u vazdušnom prostoru dve zemlje uz učešće lovačke, lovačko-bombarderske i transportne avijacije i helikopterskih jedinica angažovanih na zadacima traganja i spasavanja.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, pripadnici vazduhoplovnih snaga Srbije i Rumunije izvršavaće tokom trodnevne vežbe zadatake kontrole i zaštite vazdušnog prostora, rešavanja kriznih situacija u vazdušnom prostoru u graničnom pojasu izmedju dve zemlje kao i zadatke vazduhoplovne podrške i traganja i spasavanja.

Prvog dana vežbe leteli su transportni avioni AN-26 iz sastava RV i PVO Vojske Srbije, i Spartan C-27 iz sastava rumunskih vazduhoplovnih snaga, koji su prevezli ljudstvo i tehniku dok su nakon preleta aviona orao u Rumuniju, na aerodrom "Batajnica", u pratnji lovaca MiG-29 RV i PVO, sletela dva aviona

MiG-21 rumunskog Ratnog vazduhoplovstva.

Vazduhoplovna taktička vežba srpskog i rumunskog ratnog vazduhoplovstva "Er Solušn 2018" izvodi se peti put, a prva vežba je održana 2009. godine.

Ove godine u svojstvu posmatrača u vežbi učestvuju pripadnici Nacionalne garde Ohaja.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track