NAJAVILI IZLOŽBU O NATO BOMBARDOVANJU U RUSKOJ DUMI: Ruski bezbednjaci u poseti Srbiji
Foto: Kurir/D.I.

saradnja sa vojnim sindikatom

NAJAVILI IZLOŽBU O NATO BOMBARDOVANJU U RUSKOJ DUMI: Ruski bezbednjaci u poseti Srbiji

Društvo -

Visoka delegacija ruskih bezbednosnih službi i veterana "Boevo bratstvo" koju predvodi Slava Kalinin, direktor "Veteranskih vesti" u poseti je Srbiji.

"U poseti smo Vojnom sindikatu Srbije uz čiju pomoć u zgradi ruske Dume, organizujemo Izložbu fotografija povodom 20-godišnjice NATO bombardovanja u martu sledeće godine", rekao je Kalinin, visoki funkcioner organizacije koja ima 17 miliona članova.

U okviru posete ruski bezbednjaci imaće sastanke sa veteranima iz Republike Srpske i Srbije, a prisustvovaće i sutrašnjoj proslavi 600 godina od postojanja manastira Kamenac u opštini Knić.

foto: Kurir/D.I.

"Kada dolazimo u Srbiju dolazimo svojoj braći, i ovde imamo poseban osećaj ljubavi, povezanosti i sreće", rekao je Kalinin.

Inače, ruska delegacija u okviru koje se nalaze svi veterani bezbednosnih službi Ruske Federacije, ali i kosmičkih snaga RF.

Predsednik vojnog sindikata Novica Antić rekao je na zajedničkom sastanku da se ubuduće saradnja zasniva na zaštiti prava pripadnka Vojske Srbije pred međunarodnim institicijama pošto organizacija "Boevo bratstvo" ima zvanične i odlične pozicije u Ujedinjenim nacijama.

"Naša saradnja će biti unapređena na nekoliko aspekta. Poseban akcenat dajemo promociji Srbije i njenom značaju u složenim geopolitičkim odnosima", kaže Antić.

(Kurir.rs/D. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track