PRIKUPILI 35.000 POTPISA: Udruženje Živi zid za ukidanje privatnih izvršitelja i u Vranju
Foto: T.S.

zalažu se za uvođenje Zakona o imovinskom cenzusu

PRIKUPILI 35.000 POTPISA: Udruženje Živi zid za ukidanje privatnih izvršitelja i u Vranju

Društvo -

Potpise građana za pokretanje inicijative za ukidanje institucije „privatni izvršitelj“ u Vranju su “ na gradskom šetalištu prikupljali predstavnici Narodne jake Srbije „Živi zid“.

Stanimir Stanković poverenik stranke u Nišu kaže da je to njihova najvažnija misija.

foto: T.S.

"Smatramo da je ova institucija neustavna i da na ovaj način organizovano možemo ostvariti cilj“, napominje Stanković.

On dodaje da se zalažu za uvođenje Zakona o imovinskom cenzusu, koji postoji u svim okolnim zemljama.

"On treba da zaštiti siromašne građane od privatnih izvršitelja, odnosno da ukupna zarada jedne porodice, u visini prosečne mesečne potrošačke korpe, ne sme biti ugrožena od strane izvršitelja, niti biti predmet naplate“, kaže poverenik stranke.

Prema njegovim rečima njihova stranka došla je do podatka da je jedan izvršitelj u Srbiji za dve godine zaradio preko 2,5 miliona evra.

"On je najplaćeniji čovek u zemlji. Zakon mu je to omogućio jer mu je dao široka ovlašćenja. Za ovu peticiju nam je, po Ustavu, potrebno 30.000 potpisa, mi smo prikupili 35.000. Nismo još predali, jer nam je cilj da ljudi daju svoje mišljenje, a onda ćemo predati peticiju Narodnoj skupštini", rekao je Stanković.

foto: T.S.

"Posebno smo zadovoljni odzivom i podrškom u Vranju", ističe Stanković i dodaje da se stranka zalaže da se donese zakon po kome bi političari bili moralno i politički odgovorni, a zalažu se i za ukidanje budžetskog finansiranje političkih stranaka.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track